Ελεύθεροι οι γονείς των ανήλικων που παραλίγο να καούν στη Λεμεσό

Φωτογραφία Αρχείου

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκαν οι δύο γονείς, οι οποίοι συνελήφθησαν για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην οικία τους, για να γίνει άμεση καταχώρηση της υπόθεσής τους.

 

Οι γονείς, Συριακής και Πολωνικής καταγωγής, οδηγήθηκαν το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, όπου καταχωρήθηκε εναντίον τους υπόθεση για αδικήματα που εμπίπτουν στον περί Προστασίας του Παιδιού Νόμου.

Μετά από αίτημα τους για νομική συμβουλή, η υπόθεση ορίστηκε για τις 17 Ιανουαρίου, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, πλήρωσαν εγγύηση 10.000 ευρώ ο καθένας, ενώ πρέπει να παρουσιάζονται σε αστυνομικό σταθμό.

Υπενθυμίζεται πως τα δυο παιδιά, 12 και τριών ετών, σώθηκαν μετά από παρέμβαση γειτόνων και περαστικών και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ την κηδεμονία τους ανέλαβε προσωρινά το Γραφείο Ευημερίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε κρεοπωλείο που διατηρεί ενώ η μητέρα ανέφερε ότι μετέβη στην υπεραγορά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα δυο παιδιά βρίσκονταν μόνα στο σπίτι και συγκεκριμένα, η 12χρονη κόρη της οικογένειας κοιμόταν, ενώ ο τρίχρονος αδελφός της βρισκόταν στο σαλόνι, από όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Στη σκηνή κλήθηκαν δυο Πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, άνδρες της οποίας έσβησαν τη φωτιά στην οικία, που ωστόσο καταστράφηκε ολοσχερώς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here