Στη Γ΄ ΤΕΣΕΚ Λεμεσού η Φιλανθρωπία συναντά την Αριστεία και τον Επαγγελματισμό!

Φέτος, η σχολική χρονιά 2022-2023 άρχισε με τον καλύτερο τρόπο! Οι συνάδελφοι των Ξενοδοχειακών, ο Βοηθός Διευθυντής Ανδρέας Παρασκευά και ο εκπαιδευτής Γιάννης Βασιλείου, συνόδευσαν ομάδα μαθητών του σχολείου μας στον Διαγωνισμό Αρχιμαγείρων – Γαστρονόμων Κύπρου/Eurotoques Cyprus, που διοργανώθηκε στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης Κύπρου στη Λευκωσία στις 11 Νοεμβρίου του 2022. Οι επιδόσεις των μαθητών βαθμολογήθηκαν από σημαίνοντες κριτές, όπως ο γευσιγνώστης-συγγραφέας Ηλίας Μαμαλάκης και απέσπασαν πολλές διακρίσεις. Συγκεκριμένα, ο Μελινιώτης Αντρέας, ο Σωτήρη Θεόδωρος, ο Στυλιανού Τζον Άγγελος και ο Στυλιανού Άγγελος του ΞΕ3β, η Θεμιστοκλέους Άντρια του ΞΕ3στ διακρίθηκαν με χρυσό μετάλλιο. Ο Ομήρου Πάρης και ο Αντωνίου Όμηρος του ΞΕ3α, ο Δημητρίου Γεώργιος-Σπυρίδωνας του ΞΕ3β, ο Χριστοδούλου Χρίστος του ΞΕ3ε και ο Λουκά Χρίστος  του ΞΕ2γ  διακρίθηκαν με το ασημένιο μετάλλιο. Ο Κωνσταντίνου Χάρισον Χρίστος του ΞΕ3β, ο Χριστοφόρου Χρίστος του ΞΕ2ε και ο Μαλίσκιν Γεώργι του ΞΕ2στ κέρδισαν χάλκινο μετάλλιο.  

Την ίδια μέρα στην Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία διεξήχθηκε και ο Παγκύπριος Διαγωνισμός cocktail. Ο εκπαιδευτής Ξενοδοχειακών Κωνσταντίνος Γαβριήλ συνόδευσε ομάδα μαθητών, η οποία προκρίθηκε για την επόμενη φάση του Διαγωνισμού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους μαθητές  Πολυκάρπου Γιάννο και Πηλαβάκη Οδυσσέα του ΘΞΜ3, Άμπντο Τζένη, Λόγκρα Ναταλία και Στυλιανίδη Ανδρέα του ΞΕ2β, Χρυσάνθου Χάρη του ΞΕ2γ και Μοδέστου Ορέστη του ΞΕ2δ.

Ομάδα μαθητών της Σχολής μας παρευρέθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2022 στην τελετή κατάθεσης θεμέλιου λίθου για την ανέγερση της νέας πτέρυγας της Β’ ΤΕΣΕΚ Λεμεσού  παρουσία και του εξοχότατου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. Οι μαθητές μας ανέλαβαν το Catering της εκδήλωσης και άφησαν τους παρευρισκόμενους με τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο για την οργάνωση όσο και για τον επαγγελματισμό τους!

Πέρα, από τις διακρίσεις των μαθητών μας, ο Κλάδος των Ξενοδοχειακών συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, να διοργανώνει παραδοσιακά υγιεινά προγεύματα σε διάφορα δημοτικά σχολεία. Ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και τον Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου αναλαμβάνουν την αγορά των υλικών, που χρειάζονται για την εκτέλεση και παρουσίαση παραδοσιακών εδεσμάτων, με σκοπό την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της παράδοσης. Τα μηνύματα, που αντλούνται από τους γονείς και τους δασκάλους είναι πολύ θετικά, επειδή σταδιακά φαίνεται ότι τα παιδιά αρχίζουν να υιοθετούν θετική συμπεριφορά στην υγιεινή διατροφή!

Η αριστεία, ωστόσο, και η δέσμευση των μαθητών μας στον επαγγελματισμό δεν τους άφησε ασυγκίνητους απέναντι στην αφιλοκερδή συνεισφορά τους στα κοινά. Το αντίθετο μάλιστα, τους ευαισθητοποίησε, καλλιεργώντας τους την ενσυναίσθηση! Με γνώμονα την αγάπη και την προσφορά στους συμμαθητές τους, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, διοργάνωσαν στις 8 Δεκεμβρίου χριστουγεννιάτικο δείπνο. Το δείπνο εντάχθηκε στο πλαίσιο σχολικής παράθεσης, σε συνεργασία του κλάδου Ξενοδοχειακών και της Επιτροπής Πρόνοιας, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του ταμείου της Επιτροπής, αλλά και την κάλυψη των αναγκών δυσπραγούντων μαθητών και των οικογενειών τους, εν’ όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Μαθητές και μαθήτριες της ειδικότητας της Μαγειρικής και Τραπεζοκομίας συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην προετοιμασία των εδεσμάτων, που προσφέρθηκαν, ενώ ομάδα μαθητών της χορωδίας της Σχολής τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, προσδίδοντας εορταστικό ρυθμό στο φιλανθρωπικό δείπνο. Και η προσφορά δε σταματά εδώ! Όλο αυτό το διάστημα, που η γιορτή των Χριστουγέννων πλησιάζει, οι μαθητές και οι μαθήτριες του κλάδου των Ξενοδοχειακών παρασκευάζουν και πωλούν γιορτινά γλυκά, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και οι μαθητές και οι μαθήτριες του κλάδου της Γεωπονίας προσφέρουν λουλούδια, με σκοπό την ενίσχυση του ταμείου της Πρόνοιας του Σχολείου. Κι όλα έγιναν αυτά γίνονται με αγάπη και για καλό σκοπό!

 Η χρονιά έφτασε κιόλας στη μέση, αναμένονται όμως κι άλλες διακρίσεις από τους μαθητές μας. Συγχαρητήρια σε όλους, και είμαστε σίγουροι ότι η Γ’ ΤΕΣΕΚ θα συνεχίσει να έχει πρωτιές, όχι μόνο στη γνώση, αλλά και στην κοινωνική προσφορά!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΣΧΟΛΗΣ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

Γ΄ΤΕΣΕΚ ΛΕΜΕΣΟΥ- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ, 2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here