Το Κόμμα για Ζώα ζητά από τοπικές αρχές να εφαρμόσουν τη νομοθεσία για σκύλoυς

Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου καλεί του Δήμους αλλά κυρίως τις κοινότητες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εφαρμόσουν τον περί σκύλων νόμο 184(Ι)2002. Όπως αναφέρουν κατακλύζονται από πολίτες που διαμαρτύρονται ότι δεν βρίσκουν ανταπόκριση ούτε στις καταγγελίες τους και ούτε στα παράπονα τους όταν είναι για θέματα της ευημερίας και προστασίας των ζώων.

Οι καταγγελίες, προσθέτουν, τις περισσότερες αφορούν ευθύνες των τοπικών αρχών οι οποίες σφυρίζουν αμέριμνα. «Δεν μπορεί να μην έχουν ούτε για δείγμα προσωρινούς χώρους κράτησης σκύλων, να παρανομούν ασύστολα και να βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες. Δεν μπορεί να κυκλοφορεί ένας σκύλος πληγωμένος και να μην υπάρχουν τα μέσα για την σύλληψη του και το χειρότερο να μην δέχονται να πληρώσουν τα έξοδα κτηνιατρικής φροντίδας».

Αναφέρουν επίσης ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει καταφέρει να κάνει μια σωστή εργασία καταμέτρησης των σκύλων είτε έχουν κηδεμόνες ή είναι εγκαταλελειμμένοι ούτως ώστε να μπει μια τάξη. Το κόμμα προειδοποιεί ότι αν δεν εφαρμόσουν την σχετική νομοθεσία, θα αρχίσει να δημοσιοποιεί πλέον ονόματα και κοινότητες που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες που απορρέουν από την σχετική νομοθεσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here