ΤΕΠΑΚ: Αποφάσισε στοχευμένο πλαίσιο στήριξης φοιτητριών/φοιτητών

Στην ομόφωνη διαπίστωση πως το ζήτημα της στέγασης των φοιτητριών/φοιτητών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), στην παρούσα χρονική περίοδο, είναι οξύ και κρίνεται εξαιρετικά επείγον και ζωτικής σημασίας, κατέληξε το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου.

Κατά την πρόσφατη του συνεδρία (22/9/2022), το Συμβούλιο έλαβε την ομόφωνη απόφαση όπως γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για υιοθέτηση στοχευμένου πλαισίου στήριξης προπτυχιακών φοιτητριών/φοιτητών, που αποδεδειγμένα πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Η υιοθέτηση του εν λόγω πλαισίου θα είναι σε μακροχρόνια βάση, μέχρι την ολοκλήρωση των ιδιόκτητων εστιών του Πανεπιστημίου στο Βερεγγάρια.  

Στη βάση των πιο πάνω αποφάσεων, η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας (ΥΣΦΕ) του Πανεπιστημίου ενημερώνει για τα ακόλουθα:

  • Παραχωρείται (αυξημένο) επίδομα ενοικίου ύψους μέχρι €2,500 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 (αντί για €1,500).
  • Δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου καθίστανται οι προπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες οι οποίοι/ες δεν έλαβαν δωμάτιο σε εστία και συγκεντρώνουν 12 μόρια και άνω
  • Το Πανεπιστήμιο διαβουλεύτηκε με τον ΠΑΣΥΞΕ Λεμεσού προκειμένου να διασφαλιστεί αριθμός κλινών σε ξενοδοχεία στη χαμηλότερη δυνατή τιμή.

Με την απόφαση αυτή του Συμβουλίου, το Πανεπιστήμιο αναμένεται να προσφέρει κοινωνικά στοχευμένη στεγαστική στήριξη σε περίπου 500 προπτυχιακούς φοιτητές/τριες του (ποσοστό περί το 25%), ως εξής:

  • Δωμάτιο φοιτητικής εστίας σε 250 άτομα.
  • Επίδομα ενοικίου ύψους μέχρι €2,500 το ακαδημαϊκό έτος σε πέραν των 250 ατόμων.

Περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΤΕΠΑΚ και στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.cut.ac.cy/news/article/?contentId=497270

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here