Οι Κούρδοι της Λεμεσού τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο Κομπάνι

Με σημαίες, πανό και συνθήματα, οι Κούρδοι της Λεμεσού τίμησαν τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης προς το Κομπάνι και την αντίσταση της πόλης S την τρομοκρατική οργάνωση «ISIS», το φθινόπωρο του 2014.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόφιλος» και πορεύθηκαν προς την επαρχιακή διοίκηση Λεμεσού, στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, στέλνοντας μηνύματα συμπαράστασης προς το Κομπάνι, το οποίο, οκτώ χρόνια μετά, βρίσκεται αντιμέτωπο με την τουρκική επιθετικότητα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), «αυτή τη μέρα, θυμόμαστε τους μάρτυρες και τους τραυματίες μας, τους ηθικούς ηγέτες μας, τους ήρωες της ελευθερίας. Αυτοί αντιμετώπισαν τη μαύρη τρομοκρατία που απείλησε ολόκληρο τον κόσμο, με μια σταθερή θέληση απαράμιλλη στην ανθρώπινη ιστορία».

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «σήμερα, ο τουρκικός στρατός κατοχής εξαπολύει καθημερινές επιθέσεις σε όλες τις ασφαλείς περιοχές, δηλαδή τις περιοχές της Αυτόνομης Διοίκησης (Ροζαβά) και απειλεί να εξαπολύσει νέα τρομοκρατική επίθεση, με στόχο το Κομπάνι και άλλες περιοχές της βόρειας και ανατολικής Συρίας».

«Στην τρέχουσα περίοδο η διεθνής κοινότητα και οι εγγυήτριες χώρες κλείνουν τα μάτια στα εγκλήματα και τις σοβαρές παραβιάσεις της κατοχής και των μισθοφορικών ομάδων της», συνεχίζει, ενώ γίνεται λόγος για προσπάθεια της Τουρκίας ν’ αναβιώσει τον «ISIS» με άλλο όνομα.

Το Γενικό Συμβούλιο του PYD καλεί τους λαούς του κόσμου να σταθούν στο πλευρό της Δημοκρατικής Αυτόνομης Διοίκηση και διαβεβαιώνει ότι «ο αγώνας μας θα συνεχιστεί ενάντια στην τουρκική κατοχή και όλες τις μισθοφορικές της ομάδες, μέχρι την απελευθέρωση των κατεχόμενων περιοχών μας και την επιστροφή με ασφάλεια όλων των προσφύγων στα εδάφη και τα σπίτια τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here