ΛΕΜΕΣΟΣ: Βροχή οι καταγγελίες- 169 “λαπόρτα” για κάθε …γούστο- Ποια η πιο συχνή παράβαση του ΚΟΚ;

Ούτε 50, ούτε 100, ούτε 150 ήταν οι καταγγελίες της Αστυνομίας το τελευταίο τετραήμερο στη Λεμεσό για παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά συνολικά 169.

Οι αστυνομικοί της ομάδας “Ζ” και τα μέλη της Τροχαίας Λεμεσού βρέθηκαν από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα το πρωί ενώπιον αρκετών περιπτώσεων παραβίασης του ΚΟΚ με συχνότερη αυτή της οδήγησης δίχως άδεια οδηγού αφού συνολικά 22 άτομα έπιασαν το αυτοκίνητο δίχως να έχουν άδεια σε ισχύ.

Μέσα στις 169 συνολικά καταγγελίες οι 57 ήταν για χρήση σκούτερ για την οποία υπήρχε και εκστρατεία της Αστυνομίας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ) .

Ταυτόχρονα έγιναν συνολικά 24 καταγγελίες και κατάσχεση μηχανοκίνητων οχημάτων, όπως μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα κλπ ενώ 19 άτομα οδηγούσαν δίχως να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλειας.

Χωρίς κράνος οδηγούσαν 11 μοτοσυκλετιστές, δίχως MOT τρεις οδηγοί, επτά άτομα οδηγούσαν μηχανή που είχε δηλωθεί ως ακινητοποιημένη, επτά δίχως πινακίδες εγγραφής, έξι δίχως άδεια κυκλοφορίας, τέσσερις με παραποιημένα εξωστ σε μηχανή που παράγουν αυξημένο θόρυβο και ένας με μετατροπές στο όχημά του.

Αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός ότι από όλες αυτές τις καταγγελίες μόλις ένα οδηγός καταγγέλθηκε να οδηγεί χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο καταγγελία που στο παρελθόν ήταν η πιο σύνηθης και διαδεδομένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κινηματογραφική καταδίωξη μοτοσυκλετών από τον Ύψωνα ως την Λευκωσία