ΛΕΜΕΣΟΣ: Εκτέλεσαν μοσχάρια προστατευόμενου είδους- “Το έκανε για αντιζηλίες”

Άλλο ένα περιστατικό κακοποίησης και εκτέλεσης ζώων καταγράφηκε στη Λεμεσό.

Οι συγκεκριμένες κόκκινες αγελάδες, είναι κυπριακής προέλευσης και καταγωγής και αποτελούν προστατευόμενο είδος. Βρίσκονται υπό εξαφάνιση καθώς ο πληθυσμός τους μειώνεται συνεχώς, ενώ η αναπαραγωγή τους στη συγκεκριμένη φάρμα περιλαμβάνεται σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο ιδιοκτήτης της φάρμας Ανδρέας Πέτρου ανέφερε ότι η Αστυνομία των Βάσεων διερευνά την υπόθεση και αναμένουν
«Δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα αν τις σκότωσαν εκεί ή αν τις σκότωσαν αλλού και τις μετέφεραν. ιδίως η μια που πυροβολήθηκε στο στομάχι θα πορτοκλωτσούσε» ανέφερε ο κ. Πέτρου.

Συνέχισε λέγοντας, «έγινε ένα έργο από το 2014 και τέλειωσε το 2017, ήταν μια περιοχή παλιά που ήταν ολοπράσινη από ζώα μετά έφυγα τα ζώα και γέμισε καλάμια η περιοχή. Μετά έγινε αυτό το έργο και άρχισε να παίρνει την μορφή που ήταν παλιά με τον ερχομό των κυπριακών αγελάδων.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτρου η πρώτη καταμέτρηση αυτών των έγινε επί καιρό Αγγλοκρατίας και υπήρχαν περίπου 130 χιλιάδες παγκύπρια. Τώρα όπως διευκρίνισε έχουν μείνει 600.

Εξήγησε ότι μερικά από τα ζώα έβγαιναν από την περίφραξη και έτυχε να πειράξουν τα χωράφια της περιοχής, «Αυτός που το έκανε, το έκανε για αντιζηλίες και δεν νομίζω ένα μοσχαράκι 3 μηνών να κάνει ζημιές σε ένα χωράφι γιατί πίνει γάλα, απλώς περιφέρετουν στην περιοχή» ανέφερε ο κ. Πέτρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here