Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες- Σε ισχύ από το πρωί της Δευτέρας

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 07:00 το πρωί της Δευτέρας και θα διαρκέσει μέχρι και τις 19:00 το βράδυ.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στα νοτιοδυτικά της Κύπρου επηρεάζει την περιοχή. Τα καιρικά φαινόμενα εξασθενούν σημαντικά, σταδιακά μέχρι και την Πέμπτη.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές αλλά και το ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στις νότιες και στις δυτικές παράλιες περιοχές του νησιού. Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και αργότερα μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ωστόσο σταδιακά στα νότια και στα ανατολικά, θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και στα νότια παράλια και αργότερα και στα ορεινά αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και αργότερα κυρίως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά μέχρι το απόγευμα μέτριοι, 4 μποφόρ, ενώ τοπικά στα νότια και στα δυτικά παράλια θα πνέουν ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ τοπικά στα δυτικά θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοδυτικά και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στις νότιες και δυτικές παράλιες περιοχές του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ τοπικά στα δυτικά και στα νότια παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει γενικά λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στις παράλιες περιοχές αλλά και στα ορεινά.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, σε περιοχές του εσωτερικού και την Τετάρτη πιθανό και στα δυτικά και τα νότια παράλια.

Η θερμοκρασία την Τρίτη αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ μέχρι την Πέμπτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here