Δήμος Λεμεσού: Με σεβασμό στην ιστορία του Δημόσιου Κήπου ο νέος παιδότοπος

Ο νέος παιδότοπος, που αποτελεί εξ ολοκλήρου ιδιωτική δωρεά, έχει σχεδιαστεί με απολυτό σεβασμό στην ιστορία του Δημόσιου Κήπου, το περιβάλλον και τον υφιστάμενο χώρο, όπως για παράδειγμα η υπάρχουσα κυκλική κατασκευή, η οποία διατηρείται και ενισχύεται περαιτέρω για να αντέξει στον χρόνο, επισημαίνει ο Δήμος Λεμεσού.

Σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι μετά από αναρτήσεις και δημοσιεύματα για την κατασκευή του νέου παιδότοπου στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού, «επιθυμεί να ενημερώσει τους δημότες του για το έργο έτσι όπως είχε παρουσιαστεί και στη δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού τον περασμένο μήνα». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, όλες οι εργασίες διεκπεραιώνονται υπό την συνεχή επίβλεψη του αρμόδιου τεχνικού τμήματος του Δήμου, το οποίο απαρτίζουν μηχανικοί και γεωπόνος, προκειμένου να μην επηρεαστεί κανένα δέντρο.

«Αντιθέτως, το υφιστάμενο πράσινο, σύμφωνα και με τους σχεδιασμούς εμπλουτίζεται περαιτέρω με την φύτευση περισσότερων από 3,650 νέων προτεινόμενων θάμνων και πολύχρωμων φυτών, με στόχο ένα φυσικό πράσινο καλλωπισμό περιμετρικά, αλλά και εντός του χώρου, και με τοποθέτηση νέου αυτοματοποιημένου συστήματος άρδευσης, το οποίο δεν προϋπήρχε στον χώρο, τόσο για τα υφιστάμενα δέντρα όσο και για τους νέους θάμνους».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι όλες οι κατασκευές-παιχνίδια, δάπεδα (EPDM και granostone), νέος φωτισμός, νέοι θάμνοι και φυτά, νέο σύστημα άρδευσης και αναγκαίες θεμελιώσεις (από μπετόν), για την στήριξη των παιχνιδιών, γίνονται με πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια των παιδιών μας και τον όσο το δυνατόν λιγότερο επηρεασμό του υφιστάμενου χώρου, αλλά ταυτοχρόνως τον εμπλουτισμό και την ανάδειξη του, συνδυάζοντας νέες τεχνολογίες και απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Το όλο έργο, έχει σχεδιαστεί με υψηλές προδιαγραφές από την ομάδα των δωρητών και τα παιχνίδια έχουν προμηθευτεί από κορυφαία στο κόσμο κατασκευαστική εταιρεία παιχνιδιών σύμφωνα με τα πρότυπα ασφάλειας και πιστοποιήσεων της ΕΕ (EN 1176 και ΕΝ 1177).

«Ο παιδότοπος διατηρεί μια θεματική που συμβαδίζει με την πόλη μας ως λιμάνι και την σχέση της με την θάλασσα, με όλα τα παιχνίδια να έχουν ονομασίες με θέμα την ελληνική μυθολογία με τον Θεό Ποσειδώνα, τον Πήγασο, την Ατλαντίδα, την θάλασσα, το λιμάνι Λεμεσού και ναυάγια. Ο προτεινόμενος συνδυασμός του με το υγρό στοιχείο συνδυάζεται με την αναβάθμιση του Δημόσιου Κήπου, ενώ ταυτόχρονα υλοποιείται και η πρόθεσή μας για διασύνδεση του υφιστάμενου κήπου με την Ακτή Ολυμπίων. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια και η παρουσίαση του παιδότοπου βρίσκονται ανηρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεμεσού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here