Ασταθείς καιρικές συνθήκες: Πότε και ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Praha, chrám sv. Víta, Hrad, déšť foto mafa Lukáš Bíba

Αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά αναμένεται να παρατηρηθούν σήμερα το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ χαμηλή πίεση και ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένονται σταδιακά από την Πέμπτη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο το απόγευμα θα παρατηρηθούν πρόσκαιρα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν από το μεσημέρι στο δυτικό μισό του νησιού και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές, κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα νοτιοδυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργά το απόγευμα θα καταστεί τοπικά στα δυτικά παράλια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και σταδιακά τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά παντού ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ωστόσο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα ορείνα και σε περιοχές του εσωτερικού, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Την Πέμπτη, αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Την Παρασκευή, ο καιρός θα καταστεί σύντομα μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία την Τετάρτη δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here