Μπορεί η Λεμεσός να ζητήσει ανεξαρτησία; Αν ναι για ποιο λόγο;

Ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για ανεξαρτησία της Καταλονίας, την ίδια ώρα μάλιστα που δύο ιταλικές πόλεις -το Βένετο και η Λομβαρδία- ψήφισαν «ναι» στην αυτονόμησή τους από την Ιταλία, κάνουμε σκέψεις αναφορικά με το ποιες πόλεις στην Κύπρο θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την ανεξαρτησία τους.

Λέτε, η αποσχιστική φωτιά που απειλεί να «κάψει» την Ευρώπη -από τη Σκωτία, στη Βαρκελώνη και από την Κορσική στη Λομβαρδία- να φτάσει τελικά και στη μικρή χώρα Κύπρο;

Σίγουρα, ένα τέτοιο σενάριο είναι πιο απομακρυσμένο ακόμα και από το ενδεχόμενο να περάσει στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών ο Ούτοπος (αλήθεια, πώς και δεν εμφανίστηκε ακόμα αυτός;), πλην όμως ποτέ μη λες ποτέ. Εξάλλου, όπως πολύ εύστοχα λέει και η λαϊκή ρήση «ενός κακού, μύρια έπονται».

Κεντρική φωτογραφία: Έργο μαθητών στο Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, όπου πολλά μυρμήγκια κρατάνε τις 6 επαρχίες της Κύπρου. Το έργο απέσπασε το 1ο βραβείο σε Παγκύπριο Διαγωνισμό.

Όλα τα πιθανά σενάρια (επιστημονικής φαντασίας)

Οι Λεμεσιανοί με τόσο ζεστό χρήμα που εισρέει στο νησί, κυρίως χάρη στην ανάπτυξη της πόλης (όπου ανάπτυξη, βλέπε Πύργοι στον παραλιακό), σε τίποτα δεν το ‘χουν να ζητήσουν απόσχιση έτσι ώστε να παραμένουν στα ταμεία του Δήμου τα ρούβλια των Ρώσσων και τα γουάν των Κινέζων.

Δείτε το υπόλοιπο απολαυστικό ρεπορτάζ στην CITY FREE PRESS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here