ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: Αρχίζει το σχεδιασμό για περιβαλλοντικές γειτονιές (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Το δρόμο υλοποίησης άρχισε να παίρνει η προεκλογική προκήρυξη του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη για έργα σε όλες τις συνοικίες της πόλης, μέσα από ένα πρόγραμμα δημιουργίας περιβαλλοντικών γειτονιών και δρόμων, με σκοπό την ουσιαστική αναβάθμιση τους και της βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Το πρόγραμμα θα συμπεριλάβει σταδιακά γειτονιές από όλες τις συνοικίες της πόλης, ξεκινώντας άμεσα με τρεις γειτονιές στις συνοικίες του Αγίου Σπυρίδωνα, Ζακακίου και Αγίου Νικόλα.

  
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το έργο θα προβλέπει τον ανασχεδιασμό επιλεγμένων δρόμων οι οποίοι συνδέονται με χώρους πρασίνου και σχολεία, και θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ποδηλατοδρόμους, εμπλουτισμό του πρασίνου και οργανωμένους χώρους στάθμευσης.

Οι γειτονιές αυτές θα αναγνωρίζονται με ειδικές σημάνσεις και μέτρα κυκλοφοριακής ύφεσης, ώστε να καταστούν πιο ανθρώπινες, πιο ασφαλείς για τα παιδιά και πιο ελκυστικές και θα μπορούν να αποτελέσουν τους πυρήνες και για περαιτέρω επέκταση τους στο μέλλον.

Ο Δήμος Λεμεσού έχει προχωρήσει στην προκήρυξη ανοικτής προσφοράς για μελετητή για τον σχεδιασμό των γειτονιών αυτών και σημειώνει πως προσφορές μπορούν να υποβάλουν μελετητές ή ομάδες μελετητών και με βάση το χρονοδιάγραμμα, η διαδικασία κατακύρωσης αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Νοεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here