Αυτό είναι το κινητό Vertu €40,000 ευρώ που κλάπηκε απο τη Λεμεσό

Σχεδόν απίθανο να το πιστέψει κανείς, αλλά πραγματικότητα. Ανάμεσα στα άλλα που κλάπηκαν από σπίτι Ρώσων στην Λεμεσό, ήταν και ένα κινητό, μάρκας Vertus αξίας… 40 χιλιάδων ευρώ παρακαλώ.

Και επειδή αρκετοί μπορεί να πίστεψαν ότι πρόκειται για κάποιο.. τυπογραφικό λάθος, με μια μίνι έρευνα στο διαδίκτυο, ανακαλύπτει κανείς ότι η εν λόγω μάρκα κινητών τηλεφώνων είναι για λίγους.. μέχρι ελάχιστους!

Πάμε όμως να δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά του. Καταρχάς μιλάμε για ένα κινητό ως επί τω πλείστω custom made το οποίο λειτουργεί με android λογισμικό. Γύρω στις 8 χιλιάδες ευρώ παρακαλώ, στοιχίζει το φθηνότερο μοντέλο κινητού της εταιρείας. Ο λόγος; Μα φυσικά τα πανάκριβα πετράδια με τα οποία είναι φτιαγμένο στο χέρι.

Ουσιαστικά, αυτό που κάνει η Vertu είναι να παίρνει ένα σύνολο σχετικά μέτριων τεχνολογικών μερών (από άποψη τεχνικής εξέλιξης) και να τα επενδύει με εξωπραγματικά υλικά, από πολύτιμα μέταλλα και πετράδια, προσφέροντας έτσι ένα έργο τέχνης ή τεχνολογικό κόσμημα, παρά ένα σύγχρονο smartphone.

Το κινητό, βρετανικής υπογραφής, φτιάχνεται με προσωπική υπογραφή για τον κάθε ιδιοκτήτη. Το κάθε κινητό.. κόσμημα φτιάχνεται στο χέρι σε ένα μικρό εργοστάσιο στο Church Crookham στην Βρετανία.

Σε μια «ηλεκτρονική βόλτα» που κάναμε λοιπόν στην εταιρεία Vertu ανακαλύπτει κανείς ότι το ξεχωριστό μοντέλο Bentley Signature ανέρχεται στις 13.900 ευρώ!

Αν συνυπολογίσει κανείς λοιπόν τις τιμές και τα πετράδια, τα διαμάντια και τους λοιπούς πολύτιμους λίθους που κοσμούν το κατά τα άλλα κινητό τηλέφωνο, συμπεράνουμε ότι μάλλον θα είχε τα πάντα όλα το κινητό που κλάπηκε στην Λεμεσό!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here