Ακινητοποιούνται τα μαχητικά F-35 σε ΗΠΑ και Ισραήλ λόγω τεχνικής βλάβης

Source: AFP

Μετά την χθεσινή απόφαση της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ να διακόψει προσωρινά τις πτήσεις των μαχητικών F-35 λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε στη λειτουργία των καθισμάτων του πιλοτηρίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αντίστοιχη απόφαση έλαβε σήμερα και η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, μέχρι νεωτέρας.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έχει αποκτήσει 50 μαχητικά F-35i , τα οποία ονομάστηκαν «Αντίρ», κατασκευής και αυτά της Lockheed Martin.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία σε σημερινή ανακοίνωση της αναφέρει ότι «αναφέρθηκαν πληροφορίες περί τεχνικού προβλήματος στην λειτουργία των καθισμάτων του πιλοτηρίου των αεροσκαφών τύπου F-35, περί του οποίου διευκρινίσθηκε ότι εκτιμάται ως βλάβη χαμηλής επικινδυνότητας. Επιπροσθέτως, εκφράσθηκε η σύσταση να πραγματοποιηθεί σχετικός τεχνικός έλεγχος για τις επόμενες 90 ημέρες . Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία τελεί σε συντονισμό με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και με τον διεθνή μηχανισμό JPO που ορίζει την διακίνηση των F-35 σε διεθνές επίπεδο». Όπως μεταδίδει σήμερα η κρατική ισραηλινή τηλεόραση, η πολεμική αεροπορία της χώρας θα αποφασίσει για τις προϋποθέσεις επιχειρησιακής ετοιμότητας των μαχητικών «Αντίρ» μετά από εκτίμηση των νέων δεδομένων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ