Σταθερά ανοδική η ζήτηση της κουμανταρίας

Η ζήτηση της κουμανταρίας τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια σταθερά ανοδική πορεία, διαπίστωσαν Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, και αντιπροσωπεία της Συνεργατικής Εταιρείας «Ομάδα Παραγωγών Κουμανταρίας» που συναντήθηκαν σήμερα, Δευτέρα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, στη συνάντηση έγινε ανασκόπηση των δεδομένων που χαρακτηρίζουν την παραγωγή του μοναδικού αυτού κυπριακού προϊόντος.
Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η παραγωγή σήμερα μετά δυσκολίας καλύπτει τις απαιτήσεις της εγχώριας αγοράς και των εξαγωγών. Συζητήθηκαν, επίσης, τρόποι αύξησης των αμπελώνων της περιοχής των κουμανταροχωριών, ώστε να επιτευχθεί περαιτέρω αύξηση της παραγωγής, όπως, επίσης, και τρόποι περαιτέρω βελτίωσης της ποιότητας της κουμανταρίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Κώστα Καδή για την πρωτοβουλία που αναπτύσσει για εγγραφή της περιοχής παραγωγής της κουμανταρίας στον κατάλογο προστατευόμενων περιοχών της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Ο κ. Καδής διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της αντιπροσωπείας ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here