ΠΡΟΣΟΧΗ! Κατολίσθηση σε δρόμους λόγω κακοκαιρίας

Στις κυριότερες αρτηρίες του οδικού δικτύου δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε πρόβλημα, ωστόσο στους δρόμους Ζωοπηγής – Καλού Χωριού, Καλού Χωριού – Λουβαρά, υπάρχει κατολίσθηση όγκων χώματος και πέτρων. 
Με αφορμή όμως τις βροχερές καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις ημέρες, αναφέρονται πιο κάτω κάποια μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται κατά τις διακινήσεις μας στους δρόμους κάτω από βροχερές καιρικές συνθήκες.
Η οδήγηση σε βρεγμένους δρόμους, αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, κρύβει πολλές παγίδες και κινδύνους γι’ αυτό οι οδηγοί οχημάτων πρέπει να είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση και απόλυτα συγκεντρωμένοι στο δρόμο.
Μειώνουμε ταχύτητα, η οδήγηση με ελαττωμένη ταχύτητα επιτρέπει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια επαφή του πέλματος των ελαστικών του οχήματος με το δρόμο, πράγμα που οδηγεί σε καλύτερη πρόσφυση.
Διατηρούμε μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο αυτοκίνητο.
Αποφεύγουμε να περνούμε μέσα από νερά που κινούνται εάν δεν μπορούμε να έχουμε ευρύτερη εποπτεία του περιβάλλοντος. Είναι πιθανό η δυνατή βροχή να σχηματίζει χείμαρρους στο οδόστρωμα, οι οποίοι μπορεί να γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνοι.
Ελέγχουμε τα ελαστικά του οχήματος μας πριν βγούμε στο δρόμο και βεβαιωνόμαστε ότι τα ελαστικά έχουν τόσο το προβλεπόμενο βάθος στις αυλακώσεις του πέλματος όσο και τη σωστή πίεση. Το κανονικό βάθος στις αυλακώσεις πέλματος συμβάλλει στην αποφυγή της πλαγιολίσθησης και της υδρολίσθησης του οχήματος σε βρεγμένο οδόστρωμα.
Περαιτέρω, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και χρήσης των φρένων, η καλή κατάσταση των ελαστικών του οχήματος μας συμβάλει στο να σταματήσει έγκαιρα και σε μικρότερη απόσταση το όχημα μας, αποτρέποντας την οποιαδήποτε ενδεχόμενη σύγκρουση.
Ελέγχουμε την κατάσταση των φρένων του οχήματος μας, αφού η καλή τους κατάστασης μας παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια, ιδιαίτερα σε έκτακτες περιπτώσεις όπου πρέπει να σταματήσουμε το όχημα μας αμέσως και σε πολύ μικρή απόσταση.
Βεβαιωνόμαστε ότι οι υαλοκαθαριστήρες του οχήματος μας δεν έχουν φθαρεί και ότι υπάρχει αρκετό νερό στο δοχείο για καθαρισμό του ανεμοθώρακα από τη λάσπη και το νερό που εκτοξεύονται στον ανεμοθώρακα του οχήματος μας από άλλα διερχόμενα οχήματα, επηρεάζοντας αρνητικά την ορατότητα μας στο δρόμο.
Ελέγχουμε ότι τα φώτα πορείας, τα πίσω φώτα, τα φώτα φρένων και οι πορτοκαλί δείκες πορείας (φλας) του οχήματος μας λειτουργούν κανονικά, ώστε να είμαστε ευδιάκριτοι στους άλλους διερχόμενους οδηγούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here