Λεμεσός: Εκδήλωση εις μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Κάλεσμα σε όλους όσους έχουν συγκλονιστεί στο άκουσμα της δολοφονίας του Έλληνα Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα απευθύνει το Μέτωπο Αλληλεγγύης Αγώνα Βορειοηπειρωτών. Αύριο Σάββατο πραγματοποιείται στο κέντρο της Λεμεσού, στην πλατεία Διοικητηρίου εκδήλωση εις μνήμην του αδικοχαμένου νεαρού.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 20.00 το βράδυ. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σχετικό δελτίο Τύπου, «Κύπρος και Βόρειος Ήπειρος, δύο κατεχόμενα κομμάτια της Ελλάδας που ζητούν την Απελευθέρωση τους από Τουρκία και Αλβανία. Είναι προφανές ό,τι οι γηγενείς πολίτες των, έχουν κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Στις 28-10-2018, ανήμερα της εθνικής επετείου, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία γιατί δεν δέχτηκε να υποστείλει την Ελληνική σημαία από το χωριό του, τους Βουλιαράτες».

Το δελτίο συμπληρώνει, ότι «Υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια αφελληνισμού των χωριών της Βόρειου Ηπείρου. Μαζικές εκτελέσεις Ελλήνων Βορειοηπειρωτών το 1945, μαζικές φυλακίσεις και εξορίες μέχρι το 1990 και τα τελευταία 30 χρόνια, μέχρι και σήμερα, το 2018, υπάρχει σε εξέλιξη μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατία σε βάρος αυτών των Ελλήνων στην άκρη του Ελληνισμού. Αλβανοί που δεν είχαν ποτέ καμία σχέση με περιοχές της Βορείου Ηπείρου, έχουν αρπάξει με πλαστογραφημένους τίτλους ιδιοκτησίας και βοηθούμενοι από το αλβανικό κράτος και παρακράτος, εκτάσεις δεκάδων χιλιάδων εκταρίων γης. Οι μεγαλύτερες και οι πιο σοβαρές αρπαγές γης έχουν γίνει στις περιοχές του Αργυροκάστρου, Δελβίνου, Αγίων Σαράντα, Εξαμίλια, Τσούκα, κ.λπ., όπου οι Αλβανοί παράλληλα έχουν πετύχει και την απογύμνωση αυτών των περιοχών από τους Έλληνες νόμιμους κατοίκους εδώ και 3.000 χρόνια».

«Υπάρχουν συνθήκες τις οποίες υπέγραψε η Αλβανική δημοκρατία για σεβασμό των Ελλήνων -σήμερα μειονοτικών- της Βορείου Ηπείρου και τις οποίες δεν τηρεί. Αντίσταση σε όλα τα πιο πάνω θα είναι η καταγραφή και η καταγγελία των βαρβαροτήτων της Αλβανίας στη διεθνή νομιμότητα, που θα δώσει το έναυσμα για απόσχιση από το αλβανικό κράτος, την Απελευθέρωση και την Ένωση της σκλαβωμένης Βόρειου Ηπείρου με την υπόλοιπη Ελλάδα», συμπληρώνεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here