Κλειστοί και επικίνδυνοι δρόμοι – Νεότερη ενημέρωση

Λόγω των καιρικών συνθηκών η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:
Στην επαρχία Πάφου, κλειστοί για την τροχαία κίνηση είναι οι δρόμοι Αμαργέτης – Κελοκεδάρων – Νατάς, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού (περιοχή Ζυριπιλλή) και Γαλαταριάς – Σαλαμιού, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού. Το γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού εξακολουθεί να είναι κλειστό.
ΟΛΟΙ οι δρόμοι προς το Τρόοδος (Προδρόμου – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους) είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα.
Ο δρόμος Ακρούντας – Διερώνας, ο οποίος ήταν κλειστός λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών, έχει καθαριστεί και η τροχαία κίνηση διεξάγεται ομαλά.
Ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι:
Ζωοπηγής- Αγίου Θεοδώρου
Αγρού – Παλαιχωρίου
Χαντριών – Κυπερούντας – Καρβουνά
Πεδουλά – Προδρόμου
Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς
Προδρόμου – Λεμύθου
Προδρόμου – Τροοδίτισσας – Πλατρών
Κακοπετριάς – Καρβουνά
Κύκκου – Κάμπου
Τροοδίτισας – Προδρόμου
Πολύστυπου – Χαντριών
Πολύστυπου – Μαδαρής
Παλαιχωρίου – Ασκά – Φτερικουδιού – Άλωνας – Πλατανιστάσας
Άλωνας – Πολύστυπου – Λαγουδερών
Λαγουδερών – Ξυλιάτου
Επίσης, ολισθηροί είναι οι δρόμοι:
Πεδουλά – Μουτουλλά
Πεδουλά – Κύκκου
Πεδουλά – Λεμύθου
Οι πιο κάτω δρόμοι στους οποίους υπήρχε κατολίσθηση όγκων χώματος και βράχων, έχουν καθαριστεί και η τροχαία κίνηση διεξάγεται ομαλά.
Παραμύθας – Γεράσας
Γεράσας – Καλού Χωριού
Αγίου Ιωάννου – Αγρού
Παράλληλα, στην επαρχία Πάφου, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, σημείο του κύριου δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, δύο χιλιόμετρα έξω από το Στρουμπί προς Γιόλου, υπέστη καθίζηση στην αριστερή πλευρά με κατεύθυνση προς Γιόλου, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το προστατευτικό κιγκλίδωμα. Ο δρόμος έχει σηματοδοτηθεί κατάλληλα.
Λόγω βροχοπτώσεων ή παγετού σε πολλές περιοχές το οδόστρωμα είναι επικίνδυνο και καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Όσοι θα διακινηθούν στους δρόμους προτρέπονται να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.
Επίσης, οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους, μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και  την ενημερωτική σελίδα  www.cypruspolicenews.com, καθώς επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here