Αρχίζει η δίκη του Ηλία Μούζου και των συνεργών του για την απόπειρα κατά των αστυνομικών στη Λεμεσό

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου παρουσιάζεται σήμερα, στις 9:30, ο 38χρονος Ηλίας Μούζος και άλλα δυο πρόσωπα, ένας 31χρονος από την Πάφο και ένας 35χρονος από τη Βουλγαρία, για την υπόθεση απόπειρας φόνου κατά των δυο αστυνομικών, που σημειώθηκε το βράδυ της 5ης Μαΐου, στον Ύψωνα.

Οι τρεις φέρονται ως τα πρόσωπα που επέβαιναν στο όχημα από το οποίο ρίφθηκαν οι πυροβολισμοί, ενώ ήδη ο Ηλίας Μούζος έχει παραδεχθεί πως ήταν το πρόσωπο που τράβηξε τη σκανδάλη, αλλά και εμπλοκή του σε υπόθεση απαγωγής  27χρονου και ρίψης πυροβολισμών εναντίον της οικίας του, που διαπράχθηκαν στις 22 Ιανουαρίου και  19 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα.

Συνολικά οι κατηγορίες με τις οποίες παραπέμπονται ενώπιον του Κακουργιοδικείου, φτάνουν τις 61, από τις οποίες οι 17 είναι κοινές και περιλαμβάνουν τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα. Οι υπόλοιπες κατηγορίες αφορούν τον Ηλία Μούζο και περιλαμβάνουν αδικήματα που σχετίζονται με τις υποθέσεις απαγωγής και πυροβολισμού εναντίον της οικίας του 27χρονου.

Υπενθυμίζεται πως, ο 35χρονος είχε αναφέρει στην κατάθεση του ότι είχε ξεκινήσει με όχημα ενοικιάσεως από την Πάφο και μαζί με τον 31χρονο μετέβησαν στον Ύψωνα, όπου συνάντησαν τον  οπλισμένο με καλάσνικοφ, Ηλία Μούζο, ο οποίος σχεδίαζε τη δολοφονία συγκεκριμένου προσώπου.

Μετά τη ρίψη των πυροβολισμών εναντίον των δυο αστυνομικών που επιχείρησαν να ελέγξουν το ύποπτο σταθμευμένο όχημα, οι τρεις εγκατέλειψαν με τα πόδια τη σκηνή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό τους.

Αρχικά εντοπίστηκε, στις 6 Μαΐου, τραυματισμένος σε παγκάκι, ο 31χρονος και ακολούθως, την ίδια μέρα, ο 35χρονος Βούλγαρος, ο οποίος κατευθυνόταν πεζός προς την Πάφο. Η τελευταία και επεισοδιακή σύλληψη, του Ηλία Μούζου, έγινε δυο μέρες αργότερα, στις 8 Μαΐου, στον κύριο δρόμο Λεμεσού – Πλατρών, μετά από καταδίωξη οχήματος που οδηγούσε, με συνοδηγό τη συμβία του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here