Έφτασε το νέο βαροµετρικό στην Κύπρο – Θυελλώδεις άνεμοι, βροχές και καταιγίδες

Βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές στις περισσότερες περιοχές, µεµονωµένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ και παροδικά, κυρίως στα νότια και τα ανατολικά παράλια, µέχρι θυελλώδης, 7 µε 8 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης αλλά στα νότια και τα δυτικά µέχρι τρικυµιώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά το πρωί θα υπάρχει παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές στις περισσότερες περιοχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί και τοπικά µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυµατώδης και τοπικά µέχρι τρικυµιώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τετάρτη παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και αρχικά ενδεχοµένως και µεµονωµένη καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά αναµένεται να πέσουν χιόνια. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να παραµείνει γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος των χιονιών την ώρα έκδοσης του δελτιου στην πλατεία Τροόδους ήταν 50 εκατοστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here