Επανήλθε η Αυγουστιάτικη μπόρα – Βροχές και τις επόμενες μέρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυγουστιάτικες βροχές σημειώνεται το Σαββατοκύριακο.

Εδώ και λίγη ώρα καταγράφεται βροχόπτωση σε ορεινά χωριά της Κύπρου. Κάτι ανάλογο σημειώθηκε και χθες Σάββατο.

Βίντεο από τη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου 

Η πρόγνωση του καιρού: 

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται τοπικά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, ενώ ενδέχεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα, παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ τοπικά στα νότια παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο, κυρίως κατά τις αυγινές ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή ομίχλη και αυξημένη χαμηλή νέφωση, κυρίως στις παράλιες περιοχές αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά ως βορειοανατολικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και προοδευτικά ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και προοδευτικά μέχρι το απόγευμα μέτριοι, 4 μποφόρ ενώ τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη για ν α καταστεί σταδιακά γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που παροδικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες την Πέμπτη πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά.

Κατά τις βραδινές και αυγινές ώρες, ενδέχεται να σχηματίζονται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις αλλά και αραιή ομίχλη ή ομίχλη, κυρίως στις παράλιες περιοχές αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού.

Την Τρίτη η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση ενώ μέχρι την Πέμπτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Πηγή: Sigmalive