ΛΕΜΕΣΟΣ: Συνελήφθη μετά από καταδίωξη ο καταζητούμενος για τον εμπρησμό στην Επισκοπή

Στη σύλληψη του 23χρονου που καταζητείτο σε σχέση με την υπόθεση εμπρησμού οικίας στην Επισκοπή, προχώρησε το απόγευμα η Αστυνομία. Ο νεαρός εντοπίστηκε μετά από πληροφορίες της ΥΚΑΝ και συνελήφθη μαζί με έναν 47χρονο, μετά από καταδίωξη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 23χρονος εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή και μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, τράπηκε σε φυγή μαζί με έναν 47χρονο. Ακολούθησε καταδίωξη και σύλληψη των δυο, ενώ ένα μέλος της ΥΚΑΝ τραυματίστηκε ελαφρά μετά από πτώση.

Στην κατοχή του 23χρονου εντοπίστηκε μικρή ποσότητα ναρκωτικών ουσιών καθώς και ένας σπαστήρας και μαζί με τον 47χρονο οδηγήθηκαν για ανάκριση.

Ο συλληφθείς καταζητείτο για την υπόθεση εμπρησμού οικίας στην Επισκοπή, στις 26 Δεκεμβρίου 2020, για την οποίαν τελούν ήδη υπό κράτηση άλλα τέσσερα πρόσωπα. Πρόκειται για ζεύγος, τους ιδιοκτήτες της οικίας, 47 και 45 χρόνων, έναν 40χρονο και έναν 32χρονο, που συνελήφθη από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.

Σύμφωνα με μαρτυρία του 40χρονου κρατούμενου, αυτός έλαβε χρηματική αμοιβή μαζί με τον 23χρονο και με τη διαμεσολάβηση του 32χρονου, ώστε να θέσει φωτιά στην οικία, με οδηγίες των ιδιοκτητών της και με απώτερο στόχο την εξαπάτηση ασφαλιστικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη φωτιά, που προκάλεσε ζημιές και σε όχημα της οικογένειας, διαπιστώθηκε πως είχε προηγηθεί διάρρηξη και όπως κατήγγειλε ο 47χρονος, από την οικία είχε κλαπεί ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρηματικό ποσό 180.000 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά, καθώς και δυο ρολόγια συνολικής αξίας 30.000 ευρώ.