ΛΕΜΕΣΟΣ: Ήθελαν να σκοτώσουν τον 13χρονο επηρεασμένοι από το διαδικτυακό παιχνίδι

Σοκάρουν τα όσα ακούστηκαν στην κατάθεση των δύο ανήλικων που μπούκαραν σε ιδιωτικό σχολείο στη Λεμεσό και τραυμάτισαν με σφυρί 13χρονο μαθητή.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΙΓΜΑ στη Λεμεσό, Ευάγγελο Ευαγγέλου, οι δύο ανήλικοι, ηλικίας 13 και 15 ετών, ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν τον 13χρονο, επηρεασμένοι από το «σενάριο» του διαδικτυακού παιχνιδιού.

Οι ανακριτές, σοκαρισμένοι, άκουσαν τους δύο ανήλικους να αναφέρουν πως είχαν σχέδιο που επεξεργάζονταν εδώ και ημέρες, αφού είχαν διαφορές μεταξύ τους σχετικά με το παιχνίδι. Οι δύο έφεραν την κατοχή τους επτά μαχαίρια και σουγιάδες αλλά και το σφυρί.

Κατάφεραν να μπουν στο σχολείο από μη εγκεκριμένη είσοδο και καραδοκούσαν στις σχολικές τουαλέτες. Όταν δεν βρήκαν τον 13χρονο, τον εντόπισαν στις αυλή του σχολείου όπου και δέχτηκε το κτύπημα από το σφυρί.

Όταν ο 13χρονος έχασε τις αισθήσεις του, οι δύο φοβήθηκαν και προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή, ωστόσο ανακόπηκαν από μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Το ΤΑΕ Λεμεσού εξετάζει υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη φόνου, απόπειρας φόνου και επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης.
Οι ανήλικοι τελούν υπό κράτηση και εξετάζονται από παιδοψυχολόγο.

Σημειώνεται πως ο 13χρονος θύτης, βάσει του νόμου δεν θεωρείται ποινικά υπεύθυνος για την υπόθεση, λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται.