Η Ελευθερία Παναγιώτου από τη Λεμεσό τιμήθηκε από τον ΠτΔ

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στη μαθήτρια του Λανιτείου Λυκείου, Ελευθερία Παναγιώτου, στην οποία απένειμε τιμητική πλακέτα για το Βραβείο Ήθους και Αθλητοπρέπειας που έλαβε στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, επειδή βοήθησε μια συναθλήτριά της που είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Πρόεδρος δέχτηκε στο Προεδρικό την Ελευθερία Παναγιώτου, που είναι αθλήτρια στίβου, και τους γονείς της.
Παρουσιάζοντας την τιμητική πλακέτα στην Παναγιώτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο Βραβείο Ήθους και Αθλητοπρέπειας που έλαβε στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στην Νορμανδία, τον περασμένο Μάιο.
Είπε ότι πέραν του γεγονότος ότι υπήρξε άριστη στην κατάταξη στα 100 και 200 μέτρα, η Ελευθερία καταξιώθηκε να είναι εκείνη που πήρε το βραβείο του αθλητικού ήθους.

Γι’ αυτό τον λόγο, είπε, ένοιωσε την ανάγκη πως θα έπρεπε, εκτός από τα συγχαρητήρια στους υπόλοιπους των συναθλητών της, που θα συμμετάσχουν σε μια ευρύτερη εκδήλωση που θα διοργανωθεί στο Προεδρικό, να καλέσει την ίδια στο Προεδρικό, «γιατί πέραν του αθλητικού πνεύματος που συνδυάζεται με το αθλητικό ευ αγωνίζεσθε, είναι και το ήθος».

«Ένιωθα την ανάγκη να σου απονείμω μια τιμητική πλακέτα εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της πολιτείας, γιατί πραγματικά, αντί να προσβλέπεις ποια κατάταξη θα έχεις, να αγνοήσεις το εάν και κατά πόσον θα μπορούσε να εκλάμβανες σημαντικότερη θέση, να συμπαρασταθείς σε μια συναθλήτριά σου, η οποία είχε ένα ατύχημα κατά την διάρκεια του αγωνίσματος,» είπε.

Συνεχάρη την ίδια αλλά και τον προπονητή της, και τον πατέρα της, Γιώργο, «που κατόρθωσε να σου μεταδόσει όχι μόνο το αγωνιστικό αλλά και το ηθικό πλεονέκτημα».
Ο Προέδρος Αναστασιάδης είπε ότι η πράξη της αυτή, «αποτελεί και παράδειγμα για όλους τους νέους μας».

Είπε ακόμη, ότι αισθάνεται «ιδιαίτερα περήφανος» γιατί στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, από τους 22 Κύπριους αθλητές που έλαβαν μέρος, οι 21 κατόρθωσαν να είναι στην πρώτη οκτάδα. «Πήραμε συνολικά 12 μετάλλια που αποδεικνύει το σημαντικό έργο που γίνεται μέσα από τα αθλητικά σχολεία αλλά και μέσα από τις σημαντικές προσπάθειες των γυμναστών και των προπονητών,» είπε.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, αλλά και ο Επιθεωρητής Φυσικής Αγωγής, Νεόφυτος Παπαϊωάννου, που ήταν ο Αρχηγός της αποστολής.
Έλαβαν μέρος στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα περίπου 3,500 αθλητές από 67 χώρες.