Υπογράφηκε σύμβαση επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ ΤΕΠΑΚ και ΣΑΛΑ

Φωτογραφία: ΚΥΠΕ/ Σταυρός Ιωαννίδης

Υπογράφηκε την Τρίτη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΣΑΛΑ, Σύμβαση Επιστημονικής Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Χημικής Μηχανικής του ΤΕΠΑΚ και του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ).

Εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ τη Σύμβαση υπέγραψε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Έρευνας, Δρ. Χαράλαμπος Χρυσοστόμου, ενώ εκ μέρους του ΣΑΛΑ ο Γενικός Διευθυντής, Γιάννης Τσουλόφτας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η εν λόγω Σύμβαση υπογράφηκε στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας ΣΑΛΑ-ΤΕΠΑΚ, το οποίο είχε υπογραφεί τον Ιούνιο του 2022 προς θεμελίωση της συνεργασίας των δύο οργανισμών σε ποικίλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Σκοπός της Σύμβασης, σημειώνεται, είναι ο καθορισμός της μεθοδολογίας χρέωσης και τιμολόγησης των υπερβάσεων ποιότητας των βιομηχανικών αποβλήτων που απορρίπτονται στο δημόσιο αποχετευτικό σύστημα του ΣΑΛΑ, ώστε να επιτυγχάνεται η αποτελεσματική εφαρμογή της ευρωπαϊκής αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει», η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και η παροχή ευκαιρίας έρευνας και ανάπτυξης του Τμήματος Χημικής Μηχανικής του ΤΕΠΑΚ.

Μετά την υπογραφή της Σύμβασης, οι δύο Οργανισμοί εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την επιτυχή διεκπεραίωση των συμφωνηθέντων και τη βεβαιότητά τους πως το αποτέλεσμα της Σύμβασης θα αποβεί επωφελές για τους στόχους των δύο δημόσιων οργανισμών.

ΤΕΠΑΚ και ΣΑΛΑ έχουν ήδη τροχοδρομήσει, στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας τους, και άλλες επί μέρους συμβάσεις, με στόχο την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης του ΤΕΠΑΚ για επίλυση υπαρκτών προβλημάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here