Θα γεμίσει η Λεμεσός με ιστιοπλοϊκά

Πέντε τίτλους διεκδικούν 235 αγόρια και κορίτσια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Techno 293 και Techno 293+, το οποίο φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Κύπρο και τη Λεμεσό η Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τη διεθνή κλάση Techno 293.

Η τελετή έναρξης της διοργάνωσης, που θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στη μαρίνα Λεμεσού, με τη συμμετοχή αθλητών, προπονητών, συνοδών και επίσημων προσκεκλημένων από όλο τον κόσμο.

Σε χαιρετισμό που διάβασε ο Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης, Στέλιος Θεοφίλου, ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή και πρόκληση για την Κύπρο να φιλοξενεί αυτή τη διοργάνωση και συνεχάρη την Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

«Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, η Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία συμβάλει πρακτικά, μέσα από τέτοιες διοργανώσεις, στην προώθηση του αθλήματος στη νεολαία μας και την ίδια ώρα προσδοκεί να καταστήσει την Κύπρο ως ένα διεθνές ιστιοπλοϊκό κέντρο στην Ανατολική Μεσόγειο, τόσο για αγώνες ανώτατου επιπέδου όσο και για προπονητικά καμπ, δίνοντας ώθηση στο τουρισμό δια μέσο του θαλάσσιου αθλητισμού», συμπλήρωσε.

Ο Υπουργός ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους αθλητές και αθλήτριες, συνεχάρη όσους εργάστηκαν και εργάζονται για την επιτυχία της διοργάνωσης και διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο του στηρίζει πρωτοβουλίες που φέρνουν τους νέους πιο κοντά στη θάλασσα και στην άθληση, «προσφέροντας ένα ασφαλές περιβάλλον και προωθώντας όλα αυτά που το ευ αγωνίζεσθαι πρεσβεύει».

Τη χαρά του που βρίσκεται στο νησί μας εξέφρασε ο Πρόεδρος του Techno 293 Class Association, Mark Cardon, ο οποίος ευχαρίστησε την Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, την πόλη της Λεμεσού, τους συντελεστές , τους εθελοντές, τους χορηγούς και όλους όσοι συνέβαλαν για τη διοργάνωση.

«Είμαι σίγουρος για την επιτυχία της και καλή επιτυχία σε όλους», συμπλήρωσε.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τις ξένες ομάδες στην «όμορφη και φιλόξενη Λεμεσό», είπε πως η πόλη μπορεί να μην είναι η πρωτεύουσα της Κύπρου, «αλλά είμαστε περήφανοι που είμαστε η οικονομική, πολιτιστική και η αθλητική πρωτεύουσα της Κύπρου».

Με την φιλοξενία αυτής της διοργάνωσης, συνέχισε, η Λεμεσός επιβεβαιώνει ξανά τον χαρακτηρισμό της ως πόλη του αθλητισμού και των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του που τα ναυταθλήματα παρουσιάζουν, το τελευταίο διάστημα, μεγάλη άνθιση στην πόλη, «χάρη στη βοήθεια της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας».

Πλήρη στήριξη σε αυτές τις πρωτοβουλίες που διαφημίζουν την Κύπρο στο εξωτερικών, εξέφρασε εξάλλου ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης. Όπως είπε, «η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Techno 293 και Techno 293+ είναι σημαντική σε σχέση με την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και της προβολής της Κύπρου στο εξωτερικό».

Εξέφρασε δε την πεποίθηση του ότι αυτή η διοργάνωση ανοίγει μια νέα εποχή για την Κύπρο και ότι η Κύπρος, με τις καλές καιρικές συνθήκες, διαθέτει όλες τις προοπτικές να καταστεί κέντρο αναφοράς για τα ναυταθλήματα.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Γιάννος Φωτίου, ανέφερε σε χαιρετισμό του ότι βασικός στόχος της Ομοσπονδίας «είναι να προωθήσει και ν’ αναπτύξει το άθλημα στην Κύπρο, προσελκύοντας νεαρούς αθλητές που θα διασφαλίσουν τη συνέχιση και τις μελλοντικές προοπτικές του αθλήματος».

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, «είμαστε περήφανοι για τις επιδόσεις των αθλητών μας στα διεθνή πρωταθλήματα και τους ολυμπιακούς αγώνες», ενώ υπενθύμισε ότι δυο αθλητές της ΚΙΟ, ο Ιάκωβος Χριστοφίδης και ο Βασίλης Χαραλάμπους, έχουν ήδη καταφέρει, μέσω αυτής της κλάσης, να φέρουν αποτελέσματα και ενταχθούν στα κριτήρια του ΚΟΑ.

Παράλληλα, υπέδειξε ότι, «μαζί με τον Υφυπουργό Τουρισμό έχουμε θέσει έναν επίδοξο αλλά εφικτό στόχο, να προωθήσουμε και να καθιερώσουμε την Κύπρο ως ένα ιδανικό μέρος για τη διοργάνωση μεγάλων διεθνών ιστιοπλοϊκών αγώνων και ως κέντρο εκπαίδευσης».

Η τελετή λήξης όπως και οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 5 Νοεμβρίου, στο θεατράκι του Αγίου Τύχωνα, παρά το Εθνικό Ιστιοπλοϊκό κέντρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here