ΤΕΠΑΚ: 9ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (EuroMed 2022)

To Εργαστήριο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το Ευρωπαϊκό έργο Μνημοσύνη (Η2020 ERA CHAIR (https://erachair-dch.eu/) του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) διοργανώνουν το 9ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς – EuroMed 2022 (https://euromed2022.eu/) στο ξενοδοχείο «The Royal Apollonia» στη Λεμεσό, στην αίθουσα «Όλυμπος».

Το Διεθνές συνέδριο, το οποίο θα διαρκέσει από τις 7/11/2022 μέχρι τις 11/11/2022, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Πολιτισμού, κ. Γίαννη Τουμαζή, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό στους συνέδρους.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν, επίσης, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος και ο Διευθυντής της Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κ. Αιμιλιος Σολωμού.

Το Διεθνές Συνέδριο διοργανώνεται αδιάκοπα, κάθε 2 χρόνια από το 2006, σε συνεργασία με την ΟΥΝΕΣΚΟ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ομάδα εμπειρογνωμόνων των κρατών μελών της ΕΕ για την ψηφιακή πολιτιστική κληρονομιά, το ICOMOS (www.icomos.org), την ψηφιακή βιβλιοθήκη της ΕΕ Europeana (www.europeana.eu) και με επιστημονικούς Φορείς της Ελλάδας που διοργανώνουν κάθε δύο χρόνια τα Πανελλήνια Συνέδρια Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”).

Η έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2022, η ώρα 09.00 π.μ. και θα είναι ανοικτή προς κάλυψη από τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους.

Για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ.: 25002020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here