Πως σχολιάζει ο ΓΣΟ τις εξελίξεις με την έρευνα για ποινικές ευθύνες στη συναυλία;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Actioninsports.com

Τη διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων ξεκίνησε το ΤΑΕ Λεμεσού, σε σχέση με τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο Τσίρειο Στάδιο και κατά την οποίαν φαίνεται να έγινε χρήση πέραν του 50% της χωρητικότητας στα πάνω διαζώματα, κατά παράβαση του πιστοποιητικού ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι οδηγίες για διερεύνηση της υπόθεσης δόθηκαν την Παρασκευή στο ΤΑΕ Λεμεσού, το οποίο αναμένεται να διερευνήσει τα στοιχεία και τη νομοθεσία, ώστε να διαπιστωθεί αν όντως προκύπτουν ποινικά αδικήματα.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΓΣΟ, Κυριάκος Τσολάκης, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι υπάρχει συμβόλαιο με τη διοργανώτρια εταιρεία της συναυλίας, το οποίο περιλαμβάνει ειδική παράγραφο για τα θέματα ασφαλείας, στη βάση και του σχετικού πιστοποιητικού της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων.

«Εμείς κάναμε τη δουλειά μας σωστά για να είμαστε πλήρως καλυμμένοι και θα δώσουμε το συμβόλαιο αν μας ζητηθεί στις Αρχές», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, την παραίτηση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και του υπεύθυνου ασφαλείας του Τσιρείου, ο κ. Τσολάκης είπε πως είναι δικαίωμα τους να παραιτηθούν, αλλά δεν έχει υπόψη του τους λόγους παραίτητης.

«Σε συνεργασία με τον Απόλλωνα βρήκαμε ήδη νέο υπεύθυνο ασφαλείας για τον αγώνα της Κυριακής στο Τσίρειο Στάδιο», ανέφερε τέλος ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΓΣΟ.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές ο ΓΣΟ δημοσίευσε έκθεση πολιτικού μηχανικού, σύμφωνα με την οποίαν οι κερκίδες του Τσιρείου Σταδίου δεν παρουσιάζουν πρόβλημα ασφαλείας πέραν από μερικά τοπικά προβλήματα ρωγματώσεων, οξείδωσης οπλισμού και αποσάθρωσης του μπετόν που επιδιορθώνονται σε συνεχή βάση.