Πανέτοιμη για τη νέα σχολική χρονιά η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την υποδοχή των μαθητών για την νέα σχολική χρονιά, η οποία θεωρούμε ότι θα ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας.

«Όπως κάθε χρόνο, τους καλοκαιρινούς μήνες, μεριμνούμε να ετοιμάσουμε τις σχολικές μονάδες για να υποδεχθούν τους μαθητές με το πρώτο κουδούνι», ανέφερε ο κ. Έλληνας, σημειώνοντας ότι μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, που θα αρχίσει για τους μαθητές και τις μαθήτριες η νέα σχολική χρονιά, θα έχουν αποπερατωθεί όλες οι εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης στα σχολεία της Λεμεσού, πλην ενός.

Συγκεκριμένα, συνέχισε, στο 20ο δημόσιο νηπιαγωγείο συνεχίζονται κάποια έργα, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν σε έναν περίπου μήνα, ενώ σημείωσε ότι «παίρνουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας που προνοούνται για την ασφάλεια και τη διακίνηση των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των επισκεπτών».

«Ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά με καλούς οιωνούς και θα την παρακολουθούμε. Οι σχολικές μονάδες είναι ζωντανοί οργανισμοί, έχουν τα δικά τους προβλήματα και εμείς είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις σε αυτά τα προβλήματα», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού υπέδειξε ότι, εντός φθινοπώρου, αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες για την πλήρη ανακαίνιση του Λανιτείου Λυκείου και ήδη έχει γίνει σχετική ενημέρωση της διεύθυνσης και του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου.

«Έχουμε αποφασίσει με τον αρχιτέκτονα ότι θα γίνονται τμηματικά οι εργασίες, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα, είτε με θέματα ασφάλειας, είτε οχληρίας στο σχολείο, ενώ η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται περί το τέλος της σχολικής χρονιάς», διευκρίνισε.

Ως Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών, ο Ντίνος Έλληνας ανέφερε ότι από τη Δευτέρα αναμένεται η παραλαβή των τεστ αυτοδιάγνωσης που θα παραχωρηθούν στα παιδιά, πως όλες οι σχολικές μονάδες είναι πανέτοιμες και ότι σε περίπου 10 σχολεία ανά το παγκύπριο θα συνεχίσουν να υπάρχουν εργοτάξια.

«Μετά από την εμπειρία δυο χρόνων, είμαστε πανέτοιμοι και με τα μέτρα ασφαλείας και υγείας που έχουμε στα σχολεία για τον κορωνοϊο και αναμένουμε να ξεκινήσουμε τη σχολική χρονιά χωρίς κανένα πρόβλημα», κατέληξε στη δήλωση του.

Πηγή: ΚΥΠΕ