Ορκίστηκε στην Επισκοπή ο νέος Διοικητής των Βρετανικών Βάσεων

Ο νέος Διοικητής των Βρετανικών Βάσεων Κύπρου, Air Vice Marshal (AVM) – Υποπτέραρχος Peter Squires, ορκίστηκε επίσημα την Πέμπτη στο Flagstaff House στην Επισκοπή, σύμφωνα με ανακοίνωση των ΒΒ.

Ο Υποπτέραρχος, ο οποίος έχει περισσότερες από τρεις δεκαετίες υπηρεσίας στην Αεροπορία, αφού εντάχθηκε το 1989, δήλωσε υπερήφανος που ανέλαβε το διπλό ρόλο του ως Διοικητής και Διαχειριστής των ΒΒ και είπε ότι τώρα ανυπομονεί για όλα όσα έχει να του προσφέρει η Κύπρος.

Ως πιλότος, του οποίου η καριέρα τον έχει δει να πετάει σε όλο τον κόσμο, ο Υποπτέραρχος Squires είναι σαφώς πρόθυμος να ανταποκριθεί σε αυτή την νέα πρόκληση, αναφέρει δελτίο Τύπου από τις Βάσεις.

«Είναι τεράστιο προνόμιο και τιμή να είμαι ο Διοικητής των ΒΒ. Το αίσθημα ευθύνης και το αίσθημα της προσδοκίας υπογραμμίστηκε από την σημερινή πρωινή τελετή και πρέπει να ομολογήσω ότι αισθάνομαι ως ένα βαθμό, ‘νευρικά ενθουσιασμένος’ με την προοπτική του τι θα ακολουθήσει», ανέφερε κατά την ορκωμοσία.

Αφού ολοκλήρωσε την προηγούμενη περιοδεία του ως Επικεφαλής της Επιχειρησιακής Ικανότητας της Άμυνας, ο Υποπτέραρχος Squires, έσπευσε να επαινέσει τον προκάτοχο του και είπε ότι ήθελε να χτίσει πάνω στην σκληρή δουλειά του.

«Έχω πολλά για να ευχαριστήσω τον προκάτοχο μου – τον Major General ​​Rob Thomson – του οποίου η ενέργεια και το πάθος ήταν αξιοσημείωτα. Η επιθυμία του να εργαστεί με πνεύμα συνεργασίας και πνεύμα φιλίας ήταν εμφανής σε όλους – αρχές που σκοπεύω να μιμηθώ», είπε.

«Σαφώς, είναι πολύ νωρίς για να προσφέρουμε κάτι συγκεκριμένο, αλλά μπορώ να το πω αυτό, για όσους ζουν και εργάζονται στις ΒΒ, θέλω να αισθάνεστε ότι σας εκτιμούν και ότι η φωνή σας θα ακουστεί και θέλω οι ΒΒ να συνεισφέρουν θετικά στους πολίτες και στην κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

«Έχουμε κοινές ευκαιρίες και, αναμφίβολα, θα αντιμετωπίσουμε κοινές προκλήσεις. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τις τοπικές κοινότητες και με μέλη της κυβέρνησης, ως μέρος της συλλογικής μας ευθύνης να φροντίσουμε αυτό το νησί – στολίδι, για τις μελλοντικές γενιές», είπε.

Ήταν επίσης πρόθυμος να τονίσει τη σημασία της ομάδας που έχει γύρω του, τόσο από εργασιακή όσο και από οικογενειακή άποψη.

«Δεν θα το κάνω μόνος μου. Έχω μια εξαιρετική ομάδα στις ΒΒ που τα φέρνουν εις πέρας και ξέρω ότι έχω εξαιρετική υποστήριξη από τους Προέδρους των κοινοτήτων και αξιωματούχους και υπουργούς της κυβέρνησης της ΚΔ που θα με βοηθήσουν στο ταξίδι μου. Έχω πολλά να καταλάβω και πολλά να μάθω από όλους σας. Έχω επίσης την υπέροχη υποστήριξη της οικογένειας μου. Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ και ανυπομονούμε να αναμιχθούμε σε όλα όσα έχει να μας προσφέρει η Κύπρος», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ