Οι λειτουργίες της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος την Κυριακή 14 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ., θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό που θα τελεσθεί στον ιερό ναό Παναγίας Χρυσαϊφυλιώτισσας στην Αγία Φύλα.

Την επομένη Δευτέρα 15 Αυγούστου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει το θείο λόγο στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου.

Με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου την Κυριακή 14 Αυγούστου θα τελεσθούν ιερές αγρυπνίες στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας στις 8:30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στις 8:30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης Απαισιάς στις 8:30 μ.μ., στην Ιερά Μονή Παναγίας Αμιρούς στις 8:00 μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Σφαλαγιωτίσσης στις 8:30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος στις 8:30 μ.μ. και στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του ιατρού στην Λαϊκή Λευκοθέα στις 8:30 μ.μ.

Από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Παναγίας Πυργώτισσας ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου την Κυριακή 14 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ., θα τελεσθεί ο εσπερινός και την επομένη Πέμπτη 15 Αυγούστου το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου την Κυριακή 14 Αυγούστου στις 6:30 μ.μ., θα τελεσθεί ο εσπερινός και την επομένη Πέμπτη 15 Αυγούστου στις 6 το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και η θεία λειτουργία
Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου Συνοικισμού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ’ με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Ρηγίνου και Ορέστου και του Αγίου Θεοχάρους την Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 8:30μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία. Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από τα ιερά λείψανα του Αγίου Θεοχάρους.

Από τον Ιερό Ναό Αγίων Ρηγίνου και Ορέστου της κοινότητας Φασούλας ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Ρηγίνου και Ορέστου την Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ., θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου.

Την επομένη Σάββατο 20 Αυγούστου θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6:00 μ.μ. θα ψαλεί η παράκληση στον Άγιο Ρηγίνο και Ορέστη. Κατά την διάρκεια των ακολουθιών θα εκτίθεται προς προσκύνηση το ιερό λείψανο του Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου.

Το ιερό παρεκκλήσιο θα είναι ανοικτό την Παρασκευή από τις 4:00 το απόγευμα μέχρι τις 9:00 το βράδυ, το Σάββατο από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ και την Κυριακή από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.