ΛΕΜΕΣΟΣ: Συγκλονίζει η μάνα 13χρονου που υπέστη bullying–«Βοήθεια σε θύτες και θύματα»

Στο Μεσημέρι και Κάτι του ΣΙΓΜΑ με παρουσιαστή τον Γιάννη Καρεκλά φιλοξενήθηκε η μητέρα του παιδιού το οποίο φοιτά σε σχολείο της Λεμεσού και έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους συμμαθητές του. Η μητέρα του παιδιού έστειλε το μήνυμα ότι πρέπει να δοθεί βοήθεια και στα παιδιά θύτες και στα παιδιά θύματα.

«Πάρα πολλοί γονείς ζουν αυτό το δράμα με τους σχολικούς εκφοβισμούς. Εδώ και 1 χρόνο το παιδί μου το περνά αυτό. Έκανα πέρσι καταγγελία στην Αστυνομία αλλά λόγω του ότι είναι ανήλικοι δεν μπορούν να προχωρήσουν.

Φέτος πίστευα ότι θα ήταν μια ήπια χρονιά. Από τη μέρα που άνοιξε το σχολείο τον κτύπησαν και τις δυο μέρες. Χθες υπέστη ξυλοδαρμό εκ προμελέτης. Τον έσπρωξαν, άλλος τον κρατά από τον λαιμό και τον κτυπά στο πρόσωπο.

Το σχολείο είπε ότι θα τιμωρηθούν οι αρμόδιοι. Σήμερα είμαι στο σχολείο από το πρωί μαζί με την Αστυνομία και το Γραφείο Ευημερίας γιατί σκοπός είναι να βοηθηθούν και τα παιδιά που είναι θύτες και αυτοί που είναι θύματα», είπε η μητέρα.

Σκοπός μου είναι να ακούσει το Υπουργείο Παιδείας. Χρειαζόμαστε άμεσα φρουρούς στο σχολείο. Άμεσα συνοδούς για κάποια παιδιά που έχουν θέματα. Δεν γίνεται ένας συνοδός να έχει 2 παιδιά, σημείωσε.

Η μητέρα που για ευνόητους λόγους θέλησε να παραμείνει ανώνυμη είπε πως δεν υπάρχει καμιά ανταπόκριση από το Υπουργείο.

Η μητέρα του παιδιού ερωτήθηκε και για τον Σύνδεσμο γονέων του σχολείου, αν κάνει κάτι. Η μητέρα είπε πως ο σύνδεσμος δεν κάνει γιατί περιμένει την Αστυνομία.

«Πρέπει να σταματήσει αυτός ο σχολικός εκφοβισμός σε όλα τα σχολεία. Το δικό μου παιδί έχει τη δύναμη και μου μιλά. Ζήτησε βοήθεια, γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ. Είναι άλλα παιδιά που απειλούνται και δεν ανοίγουν το στόμα τους να μιλήσουν. Ο σκοπός μου είναι τα παιδιά να μην φοβούνται κανέναν και γι’ αυτό ήθελα να δημοσιοποιηθεί το συμβάν», ανέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here