ΚΥΠΡΟΣ: Λυκόσκυλα κατασπάραξαν 74 ζώα- Προσπάθειες εντοπισμού τους (pic)

Συνολικά 74 ζώα κατασπαράχθηκαν ή πνίγηκαν από τρία σκυλιά σε κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή Τερσεφάνου, ενώ διεξάγονται έρευνες για εντοπισμό τους.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «το πρωί της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου, ιδιοκτήτης φάρμας που βρίσκεται στην κτηνοτροφική περιοχή Τερσεφάνου, επισκέφθηκε το υποστατικό του και εντόπισε τρείς αδέσποτους σκύλους. Ο άνδρας ειδοποίησε αμέσως τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Κοινοτικού Συμβουλίου Τερσεφάνου και μέχρι την άφιξη τους στη σκηνή προσπάθησε να περιορίσει τους σκύλους στη φάρμα του, χωρίς όμως να τα καταφέρει».

Πρόσθεσε ότι «ο ιδιοκτήτης της μονάδας μέτρησε 74 ζώα, τα οποία κατασπαράχθηκαν ή πνίγηκαν από τα σκυλιά, τα οποία, όπως ανέφερε στην Αστυνομία, είναι αδέσποτα λυκόσκυλα».

Όπως είπε ο κ. Χατζηγιασεμή «γίνονται έρευνες στη περιοχή προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον τα σκυλιά είναι όντως αδέσποτα ή ξέφυγαν από άλλη κτηνοτροφική μονάδα. Στην κτηνοτροφική μονάδα έσπευσαν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κιτίου και έγινε καταγραφή των νεκρών ζώων».

Την υπόθεση διερευνούν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και ο Αστυνομικός Σταθμός Κιτίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Πηγή: Sigmalive