Κυκλοφοριακό «χάος» στον αυτο/δρομο λόγω έργων- Ουρές χιλιομέτρων (pics)

φωτογραφια Sigmalive

Έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, παρά την περιοχή Xαλεπιανών, λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο Κατασκευής του Περιμετρικού Αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, τα οχήματα στη μια πλευρά του αυτοκινητοδρόμου σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων, ενώ πολίτες καταγγέλλουν μεγάλη ταλαιπωρία από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Μηχανικού Έργου του Περιμετρικού Αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας σε ανακοίνωση ότι, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, 2022, από η ώρα 06:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, στα πλαίσια Κατασκευής του Περιμετρικού Αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας Φάση ΑΙ, η τροχαία κίνηση του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού που διεξάγεται σε 4 λωρίδες κυκλοφορίας στην ανατολική πλευρά θα μετατοπιστεί στη δυτική πλευρά του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου.

Η τροχαία κίνηση του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου από Λεμεσό προς Λευκωσία και αντίστροφα, θα διεξάγεται σε 2 λωρίδες κυκλοφορίας αντί σε 3 σε μήκος 2χλμ. περίπου στη δυτική πλευρά του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου. Η τροχαία κίνηση από την έξοδο της βιομηχανικής περιοχής Ιδαλίου προς τον παρακαμπτήριο Τσερίου θα είναι απρόσκοπτη, ενώ η τροχαία κίνηση από τον παρακαμπτήριο Τσερίου προς Λευκωσία μέσω του αυτοκινητόδρομου δεν θα διεξάγεται. Η κυκλοφορία από παρακαμπτήριο Τσερίου προς Λευκωσία θα διεξάγεται μέσω του παλαιού δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της JCC.

Η τροχαία κίνηση από τον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Λεμεσό προς την Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου θα διεξάγεται μέσω της νέας εξόδου που κατασκευάστηκε στα πλαίσια του Έργου του Περιμετρικού, ενώ η κυκλοφορία από τη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου προς τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Λεμεσό θα είναι απρόσκοπτη.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η τροχαία κίνηση του αυτοκινητόδρομου από Λευκωσία προς Λεμεσό και αντίστροφα θα διεξάγεται σε 1 λωρίδα κυκλοφορίας. Η τροχαία κίνηση από τον παρακαμπτήριο Τσερίου προς τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση τη Λευκωσία και από τη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου προς τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση τη Λεμεσό δεν θα διεξάγεται τις συγκεκριμένες ώρες. Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία από το παρακαμπτήριο Τσερίου προς Λευκωσία θα διεξάγεται μέσω του παλαιού δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή πλησίον της JCC. Η τροχαία κίνηση από τη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου προς τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση τη Λεμεσό θα διεξάγεται από την είσοδο του Κοτσιάτη.

Σημειώνεται ότι η πιο πάνω διευθέτηση θα διαρκέσει για περίοδο 5 μηνών περίπου.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Η Αστυνομία συστήνει προσοχή σε όσους θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, που καλούνται να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τα σήματα τροχαίας, για αποφυγή οδικών συγκρούσεων.