Η Αρχή Λιμένων Κύπρου στηρίζει το Φεστιβάλ “Access4ALL”

Η Αρχή Λιμένων Κύπρου, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, στηρίζει εμπράκτως το Φεστιβάλ “Access4ALL” που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού Λεμεσού, το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 17.30-21.00. Το Παλιό Λιμάνι Λεμεσού αποτελεί έναν από τους λιγοστούς προσβάσιμους χώρους για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

Το Φεστιβάλ “Access4ALL” διοργανώνεται από το Research and Education of Social Empowerment and Transformation (RESET LTD), το Center for Social Innovation (CSI) και το Cyprus 3X3 με κύρια βιωματική δραστηριότητα την 3Χ3 καλαθόσφαιρα τροχοκαθίσματος.

Το Φεστιβάλ έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και φορέων χάραξης πολιτικής και επαγγελματιών, σχετικά με τις ανάγκες και τα θεμελιώδη δικαιώματα των ΑμεΑ σε τοπικό/περιφερειακό επίπεδο, ούτως ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα και η ένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της πόλης.

Το Φεστιβάλ θα είναι προσβάσιμο και δωρεάν για όλο το κοινό. Οι παρευρισκόμενοι  θα έχουν την ευκαιρία, μέσω των διαφόρων δραστηριοτήτων, να μπουν στη θέση των ατόμων με αναπηρίες για να αντιληφθούν καλύτερα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα αυτά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση της Αρχής Λιμένων δηλώνουν ότι πάντοτε θα είναι αρωγοί σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που προάγουν την κοινωνική ευαισθησία, ενημέρωση και κινητοποίηση του συνόλου της κοινωνίας των πολιτών σε τόσο σημαντικά θέματα.

Η Αρχή Λιμένων Κύπρου προσκαλεί το κοινό να στηρίξει με την παρουσία του το Φεστιβάλ αυτό.