ΓΕ: Στην αστυνομία το πόρισμα Θανάση για έρευνες-«Κουτσουρεμένo» σε οικογένεια

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σαββίδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση του αποβιώσαντα εθνοφρουρού Αθανάσιου Νικολάου, στη Νομική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «το δικαίωμα στην ενημέρωση είναι αδιαμφισβήτητο. Υπό κανονικές συνθήκες οι εκθέσεις των ποινικών ανακριτών δεν δίνονται στη δημοσιότητα. Οι συγγενείς πρέπει να συμμετέχουν στη διαδικασία στον βαθμό που είναι αναγκαίο».

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να αποσταλεί στην αστυνομία το πόρισμα για έρευνες». Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «με βάση τα ευρήματα των ποινικών ανακριτών, που παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια εναντίον του Θανάση Νικολάου, κρίνουμε ότι αυτή θα πρέπει να αποσταλεί στην Αστυνομία, για να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες, οι οποίες δεν διενεργήθηκαν από τους ποινικούς ανακριτές που διορίστηκαν».

Θα δοθεί το πόρισμα στην οικογένεια με σβησμένα ονόματα, συμπλήρωσε ο κ. Σαββίδης.  Ξεκαθάρισε όμως ότι «δεν θα δοθούν αυτούσιες οι 15 από τις 16 καταθέσεις, η περίληψη της ουσίας των οποίων, όμως, περιλαμβάνεται στο κύριο μέρος της έκθεσης που θα παραδοθεί».

Πρόσθεσε ότι «η απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, σε σχέση με ποινική δίωξη προσώπων για θέματα που σχετίζονται με ενδεχόμενη πλημμελή διερεύνηση, δεν θα ληφθεί τώρα, αλλά μετά την ολοκλήρωση όλων των ερευνών από την Αστυνομία, ώστε υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα και να μην δημιουργηθεί κίνδυνος κατάχρησης ή πολλαπλότητας διαδικασιών».

Επίσης, προτείνει στις έρευνες της Αστυνομίας να συνδράμει ο Αλεξόπουλος, «ένας εκ των δύο ποινικών ανακριτών που ετοίμασαν την έκθεση».

Εκτός ερευνών τίθεται ο Σάββας Μάτσας λόγω της μη τήρησης της εμπιστευτικότητας γύρω από το περιεχόμενο του πορίσματος, ενώ, όπως ισχυρίζεται ο Γενικός Εισαγγελέας, του είχαν γίνει σχετικές συστάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here