Φθάνει στην Κύπρο η εικόνα του Αγίου Εφραίμ – Που θα τοποθετηθεί;

Από την Θεσσαλονίκη φτάνει η εικόνα του Αγίου Εφραίμ εκ Νέας Μάκρης για να τοποθετηθεί στην εκκλησία που κτίζεται πλησίον της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεοφύτου στην Τάλα, σύμφωνα με τον Ραφαήλ Δημητρίου  Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Αγίου Εφραίμ Τάλας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, πριν από λίγο καιρό ξεκίνησε το όραμα για την αγιογράφηση της εικόνας του Αγίου Εφραίμ εκ Νέας Μάκρης, μέσα από την οποία αναδεικνύεται το πραγματικό ύψος του Αγίου.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου μέσα από σκληρές δοκιμασίες και διάφορα εμπόδια, καταφέρανε με τη συμβολή όλων να συμπληρώσουν το ποσό που χρειαζόταν για την αγιογράφηση αυτής της εικόνας.

Η εικόνα του Αγίου Εφραίμ εκ Νέας Μάκρης θα τοποθετηθεί στην Εκκλησία που χτίζεται πλησίον της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου στην Τάλα  και είναι αφιερωμένη στον Άγιο Εφραίμ.

Η Εικόνα αφίχθη χτες Παρασκευή στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμό την Κύπρο και τις επόμενες ημέρες θα φτάσει  όπου και θα την παραλάβουν, όπως είπε.

Ο κ. Δημητρίου ευχαρίστησε τον Αγιογράφο Κ. Μπιλικμπασή Αντώνιο που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να αγιογραφήσει μια εικόνα ύψους 2.10 cm και όλους που συμβάλλανε στην ολοκλήρωση της.

Πηγή: ΚΥΠΕ