Φωνάζει για την αγριόγατα τα Κόμμα για τα Ζώα: «Δεν θα πέσει στα μαλακά»

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου σε ανακοίνωση «επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες ότι το θέμα του άδικου θανάτου του γάτου Μπερτόν, δεν πρόκειται να κουκουλωθεί και δεν θα πέσει στα μαλακά».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι «εδώ και ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ μήνες αναμένουμε το πόρισμα της νεκροψίας (ημ. 22 Αυγούστου 2022). Παρά τις προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε με τον κ. Πίπη, Διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, αυτός δεν βγαίνει στα τηλέφωνα και οι γραμματείς του μας δίνουν διάφορες άστοχες δικαιολογίες.

Κύριε Πίπη,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όπως επιτέλους δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι πολύ πρόσφατα η αστυνομία επικοινώνησε με την κηδεμόνα του Μπερτόν, από την οποία ζήτησε όπως μεταβεί στον αστυνομικό σταθμό για να υπογράψει κάποιου είδους έντυπο και να παραλάβει το νεκρό σώμα του Μπερτόν για να ενταφιαστεί.

Κατά την γνώμη μας επιδιώκετε μια κίνηση εντυπωσιασμού με αλλότριους σκοπούς, ίσως την συγκάλυψη. Και διερωτόμαστε.

•             Πώς γίνεται ενώ το πόρισμα ακόμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί, οι κτηνιατρικές μέσω της αστυνομίας να ζητούν όπως παραδοθεί το νεκρό σώμα στην κηδεμόνα;

•             Εάν είναι έτσι τα πράγματα, τότε αυτό τι σημαίνει; Ότι το πόρισμα είναι έτοιμο; Ποιο το περιεχόμενό του και γιατί δεν μας ενημερώνετε; Ποιος ο σκοπός της κωλυσιεργίας;

•             Εάν δεν είναι έτοιμο γιατί τόση βιασύνη να παραδοθεί το νεκρό σώμα του Μπερτόν, εφόσον θεωρητικά οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί;

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καλεί τον πολιτικό προϊστάμενο κο Κώστα Καδή όπως άμεσα προβεί σε εξηγήσεις. Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, και κατ’ επέκταση ο Διευθυντής του τμήματος κος Πίπης, ήταν οι πρώτοι ύποπτοί για την κακή διαχείριση στην υπόθεση Berton και για το θάνατό του. Όσο και αν είναι οξύμωρο, ο κ. Πίπης είναι επί της παρούσης και υπεύθυνος και  για την πορεία ή την τύχη του πορίσματος.

Επίσης, καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα όπως μέσα από την διακριτική του εξουσία ζητήσει με την σειρά του και με τον ενδεδειγμένο τρόπο επεξηγήσεις.

Γιατί υπάρχει κωλυσιεργία;

Υπάρχει ολιγωρία;

Έχει αυξηθεί ο κίνδυνος επηρεασμού του περιεχομένου της νεκροψίας;

Είμαστε της άποψης ότι ο κ. Πίπης, ως άρρηκτα συνδεδεμένος με την υπόθεση του Berton, θα έπρεπε ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ να απέχει τόσο από την υπόθεση καθώς και από τα καθήκοντά του.

Η κωλυσιεργία στην έκδοση του πορίσματος θέτει για εμάς εύλογες ανησυχίες ως προς τυχόν επηρεασμό του περιεχομένου του πορίσματος ή και της εξέλιξης των ερευνών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here