Δολοφονία Θανάση: Τιμούν συγγενείς και ανακριτές – «Καθήκον για δικαίωση»

Ο Φιλοαστυνομικός Σύνδεσμος Κύπρου σε συνεργασία με την οικογένεια του Θανάση Νικολάου, μετά το μνημόσυνό του στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής στη Λεμεσό την Κυριακή (25/9), θα διοργανώσει απονομή μεταθανάτιων τιμών προς τους συγγενείς του και άλλων τιμών προς τους ποινικούς ανακριτές, Σάββα Μάτσα και Αντώνη Αλεξόπουλο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδέσμου, «μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα τους διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος αρχιτέκτονας ήρθε από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας και είχε καταταγεί εθελοντικά στις 12/7/2005 στην Εθνική Φρουρά στο ΚΕΝ Λεμεσού, όπου δυστυχώς δεχόταν από απείθαρχους και ανισόρροπους συστρατιώτες του αναιτιολόγητες καταπιέσεις και παραπονέθηκε στις 28/9/2005 στους ανωτέρους του. Στις 29/9/2005 βρέθηκε νεκρός εκτός στρατοπέδου.

Έγιναν έρευνες από ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά, από τους νεοδιορισθέντες προαναφερόμενους δικηγόρους, εκδόθηκε πόρισμα, όπου διαπιστώθηκε ότι ο άτυχος Θανάσης βρήκε τραγικό θάνατος μετά από βάναυση κακοποίηση και ταυτόχρονο πνιγμό του.

Ευθύνη του Κράτους Δικαίου η αδικαιολόγητη καθυστέρηση και καθήκον για τη δικαίωση του με την πρέπουσα τιμωρία των όποιων ενόχων». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here