Το ιστιοφόρο των €400 εκ. στη Λεμεσό- Ποίος είναι ο ιδιοκτήτης; -(ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στη Λεμεσό βρίσκεται από σήμερα το μεγαλύτερο ιδιωτικό ιστιοφόρο μηχανοκίνητο σκάφος στον κόσμο, το κόστος του οποίου υπολογίζεται στα 402,8 εκ. ευρώ, με τις εικόνες να είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές.
Το Sailing Yacht A πλέει υπό σημαία Βερμούδων και ναυπηγήθηκε στο Kiel από τον Nobiskrug για λογαριασμό του δισεκατομμυριούχου Andrey Melnichenko, Ρώσο επιχειρηματία 45 ετών, του οποίου η περιουσία υπολογίζεται στα $13.2 δισεκατομμύρια.
Όσον αφορά στις προδιαγραφές του σκάφους, η πρόωσή του αποτελείται από ένα υβριδικό κινητήριο σύστημα μεταβλητής ταχύτητας με δύο προπέλες, το οποίο υποβοηθάται από τρία μεγάλα ιστία.
Τα τρία ιστία, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανθρακούχο νάιλον φτιάχτηκαν από την εταιρία Magma Structures στο Trafalgar Wharf του Portsmouth, ενώ  οι βραχίονες κατασκευάστηκαν στη Βαλένθια από την εταιρία Future Fibers.
Παράλληλα, διαθέτει ένα υποβρύχιο κέλυφος παρατήρησης στην καρίνα, με γυάλινο πάχος 30εκ.
Το σκάφος παραδόθηκε από τον Nobiskrug στις 3 Φεβρουαρίου 2017 και απέπλευσε από το Kiel στις 5 Φεβρουαρίου 2017, ενώ ταξίδεψε από την Βαλτική Θάλασσα με σχεδόν άδειες δεξαμενές καυσίμων προκειμένου να καθαρίσει, ενώ έχει υποβληθεί σε άλλες θαλάσσιες δοκιμές, με την τελική εγκατάσταση να γίνεται στο ναυπηγείο Navantia στην Καρθαγένη της Ισπανίας.
Σύμφωνα με την Boat International και την SuperYacht Times, η παράδοση στον ιδιοκτήτη της ήταν προγραμματισμένη για την άνοιξη του 2017, ωστόσο μεταβιβάστηκε στον ιδιοκτήτη τον Μάιο του 2017 στο Μονακό.
Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες που ακολουθούν:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here