10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ: Η δικαστική οδός για τον θάνατο του 5χρονου παιδιού

Συγκλονίζει η ιστορία ενός ζεύγους από τη Λεμεσό, το οποίο καταχώρησε αγωγή κατά γιατρών ιδιωτικής κλινικής. Η αγωγή για ιατρική αμέλεια αφορά περιστατικό που συνέβη το 2007 σε ιδιωτική κλινική της συμπρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η εφημερίδα Πολίτης, όλα έγιναν όταν η γυναίκα μετέβη στον γυναικολόγο της, ο οποίος είναι ο πρώτος ενάγοντας, για προγραμματισμένη επίσκεψη. Τότε ο γυναικολόγος διέγνωσε ότι ο πλακούντας της εγκύου είχε ωριμάσει και κρίθηκε όπως μεταβεί την επόμενη μέρα για πρόκληση τοκετού.

Το επόμενο πρωί η γυναίκα εισήχθη στην κλινική και σύμφωνα με τα γεγονότα έμεινε εντελώς μόνη στο δωμάτιο, χωρίς παρακολούθηση, ενώ παρουσίαζε συμπτώματα ζάλης, ρίγους και αδυναμίας. Ο αναισθησιολόγος, δεύτερος ενάγοντας, της χορήγησε επισκληρίδιο νάρκωση και λίγα λεπτά αργότερα μαία, κατά τη διάρκεια εξέτασης του εμβρύου, δυσκολευόταν να εντοπίσει παλμό.

Το παιδί γεννήθηκε μετά από εντολή του γυναικολόγου για κατ’ επείγον καισαρική επέμβαση. Η αναπνευστική του δυσχέρεια το οδήγησε στο ΓΝ Λεμεσού και ακολούθως στο Μακάρειο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι το παιδί είχε αναπτύξει εγκεφαλικό οίδημα. Προηγουμένως, το βρέφος κατέγραψε μια σειρά από κρίσεις, που σχετίζονταν με ανεπαρκή οξυγόνωση των πνευμόνων.

Το παιδί παρέμεινε μικροκέφαλο και οι αναπηρίες του αφορούσαν αναπτυξιακή καθυστέρηση με σπαστική τετραπληγική παράλυση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι γονείς ξόδεψαν περίπου 95 χιλιάδες ευρώ σε προσπάθειες χειρισμού της αναπηρίας του παιδιού τους. Το άτυχο παιδί έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 5 ετών, μετά από βαριά πνευμονία, η οποία επέφερε προσβολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here