Χώρος και γραφειοκρατία εμπόδια στο ενδιαφέρον επενδυτών, λέει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος ΕΤΑΠ Λεμεσού

Η εξεύρεση διαθέσιμων χώρων αλλά και οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα στο αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον που παρατηρείται στη Λεμεσό, κυρίως σε ό,τι αφορά στον τομέα του τουρισμού, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, Τώνης Αντωνίου.


Το θέμα έθεσε ο ίδιος σε πρόσφατη σύσκεψη με το νέο Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη, στο πλαίσιο ενημέρωσης για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν ξένοι επενδυτές για τουριστικού είδους επενδύσεις στη Λεμεσό, ενώ όπως σημείωσε ο κ. Αντωνίου, αποφασίστηκε όπως οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές συναντούνται με τις δημοτικές αρχές “για να νιώθουν πως και οι αρχές της πόλης στηρίζουν τους ξένους επενδυτές”.

“Υπάρχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον από ξένους που θέλουν να επενδύσουν σε διάφορους τομείς και πρέπει να γίνει κάτι για να μπορέσουμε να βρούμε χώρους”, είπε ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λεμεσού, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι, με δεδομένο πως τα τουριστικά έργα ενδιαφέρονται κυρίως να είναι κοντά στη θάλασσα, “δυστυχώς, κι ενώ λέμε πως έχουμε 17 χιλιόμετρα παραλιακό μέτωπο, αυτό είναι όλο κατειλημμένο”.

Δεν είναι όμως μόνο ο περιορισμένος διαθέσιμος χώρος, συνέχισε ο Τώνη Αντωνίου, αλλά και οι ίδιες οι χρονοβόρες διαδικασίες που υπάρχουν, τονίζοντας πως “δεν γίνεται δηλαδή να έρχεται ένας επενδυτής και να του λέμε ότι θα εξασφαλίσει άδεια από την πολεοδομία μετά από δυο χρόνια”.

“Αυτό λέγαμε πάντοτε, πως η γραφειοκρατία πρέπει να εκλείψει”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Αντωνίου δήλωσε, ακόμη, πως περί το τέλος Φεβρουαρίου προγραμματίζεται μια παρουσίαση του μεγάλου έργου του Καζίνου Θέρετρου, που θα ανεγερθεί στη δυτική Λεμεσό, λέγοντας πως “στην παρουσίαση θα ενημερώσουν αυτοί που θα κάνουν το έργο όλους τους φορείς, για να μπορέσουμε να δώσουμε το εναρκτήριο λάκτισμα του μεγάλου αυτού έργου, που είμαστε περήφανοι που θα γίνει στη Λεμεσό”.

Τέλος, ανέφερε πως θα πρέπει να συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία της Λεμεσού, και όλων των Δήμων της, με το ΕΒΕΛ, την ΕΤΑΠ Λεμεσού “ούτως ώστε να διεκδικούμε ενωμένοι και να επιλύουμε τα προβλήματα, όχι μόνο για τους ξένους αλλά και τους Κύπριους επενδυτές που μας στηρίζουν σημαντικά”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here