Φωταγώγηση της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης στη Λεμεσό 

Με αντίστροφη μέτρηση Δήμος Λεμεσού, ΤΕΠΑΚ και πολίτες έδωσαν το σήμα για την φωταγώγηση της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης σηματοδοτώντας με τον καλύτερο τρόπο την ολοκλήρωση της ανακαίνισης και την παράδοση του έργου μετά από επτά χρόνια.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε ότι μετά από δέκα χρόνια αναμονής η νέα δημοτική πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη φωτίζεται ξανά. «Οι δημότες της Λεμεσού, οι φοιτητές του ΤΕΠΑΚ, η Λεμεσός ολόκληρη αποκτούν ξανά την νέα βιβλιοθήκη τους. Την νέα ενιαία δημοτική – πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΠΑΚ Πανίκος Φιλίππου, αναφέρθηκε στη σύνδεση που έχει η Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη με τη Λεμεσό η οποία θα λειτουργεί και ως πρότυπο εξειδικευμένης βιβλιοθήκης που θα αναδεικνύει την ιστορία της Λεμεσού και τη σχέση της με το Πανεπιστήμιο.

«Η αποστολή της δεν θα περιοριστεί στον ακαδημαϊκό τομέα αλλά θα επεκταθεί στη παροχή πρόσβασης σε κάθε είδους γνώση και στη διάσωση και προβολή των γραμμάτων και της πνευματικής παράγωγης του τόπου».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τη χορωδία «Μοντέρνοι Καιροί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here