Υπό 4ήμερη κράτηση δύο πρόσωπα για υπόθεση μη εξουσιοδοτημένων ψηφιακών δίσκων

Διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 59χρονου και 39χρονου, οι οποίοι είχαν συλληφθεί χθες μετά τον εντοπισμό 7,500 μη εξουσιοδοτημένων ψηφιακών δίσκων (dvd) κινηματογραφικών ταινιών, σε υποστατικό κοινότητας της Επαρχίας Λεμεσού.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης,  η ποσότητα ψηφιακών δίσκων, που έχει κατασχεθεί είναι πάρα πολύ μεγάλη για τα κυπριακά δεδομένα, προσθέτοντας πως κατασχέθηκαν, επίσης, αρκετά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή και εκτύπωση ψηφιακών δίσκων.

Πέραν του 59χρονου ιδιοκτήτη του υποστατικού, συνέχισε, η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία και συνέλαβε χθες βράδυ 39χρονο από την Επαρχία Λάρνακας, “ο οποίος φαίνεται να είναι το πρόσωπο που έκανε την παραγγελία των dvd”.

Οι δυο ύποπτοι ανακρίθηκαν και έδωσαν κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται, είπε ο κ. Σωτηριάδης, προσθέτοντας πως “τα πρόσωπα αυτά οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού και εναντίον τους εξασφαλίστηκε διάταγμα 4ήμερης προσωποκράτησης για διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων”.

“Αναμένεται να γίνει διερεύνηση και προς την κατεύθυνση του ιδιοκτήτη των πνευματικών δικαιωμάτων, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί τέτοια μαρτυρία για στοιχειοθέτηση των αδικημάτων που διερευνώνται από την ΑΔΕ Λεμεσού”, ανέφερε και υπέδειξε πως τα αδικήματα που διερευνώνται αφορούν την παράνομη παραγωγή ψηφιακών δίσκων που περιέχουν μη εξουσιοδοτημένα αντίτυπα κινηματογραφικών έργων, καθώς και την κατοχή μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται ως πλάκες αποτύπωσης ψηφιακών δίσκων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here