Υπό κράτηση 16χρονος και σύλληψη 19χρονου για ληστείες στη Λεμεσό

Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 16χρονου, που συνελήφθη χθες για υποθέσεις ληστειών από ανυποψίαστους πολίτες, ενώ χειροπέδες πέρασε το μεσημέρι η Αστυνομία και σε 19χρονο, φερόμενο ως συνεργό του.

Σε δηλώσεις του, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου ανέφερε πως οι δυο νεαροί θεωρούνται ύποπτοι για επτά ληστείες, που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Λεμεσού, κατά τις οποίες οι δράστες επέβαιναν σε μοτοποδήλατο και άρπαζαν τις τσάντες πεζών.

Ο 16χρονος αναγνωρίστηκε από παραπονούμενη, η οποία ενώ περπατούσε χθες σε δρόμο της Λεμεσού, την πλησίασε μοτοποδήλατο, ο οδηγός του οποίου άρπαξε την τσάντα που κρατούσε και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το χρηματικό ποσό των 2,505 ευρώ που είχε στην τσάντα της, με σκοπό να το καταθέσει στην τράπεζα, εντοπίστηκε στην οικία του 16χρονου, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή, ενώ κατονόμασε ως συνεργό του 19χρονο, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε από χθες ένταλμα σύλληψης του.

Σήμερα ο 16χρονος, που απασχόλησε επανειλημμένα την αστυνομία για παρόμοιες υποθέσεις, οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την εξαήμερη κράτηση του, ενώ γύρω στο μεσημέρι συνελήφθη και ο 19χρονος, ο οποίος ωστόσο αρνείται εμπλοκή.

Ο 16χρονος έχει παραδεχθεί ενοχή σε αριθμό ληστειών, ενώ συνολικά εναντίον τους διερευνώνται επτά υποθέσεις, είπε ο κ. Βασιλείου, προσθέτοντας πως “σε 3-4 περιπτώσεις από αυτές, έριξαν στο έδαφος γυναίκες, στην προσπάθεια τους να αποσπάσουν την τσάντα τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ευτυχώς ελαφρά”.

Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου και ο 19χρονος, για να ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησης του.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here