Υπό κράτηση οι συλληφθέντες για τα 35 κιλά κάνναβης και τα 400 κιλά βεγγαλικά

Υπό οκταήμερη και πενθήμερη κράτηση τέθηκαν το πρωί οι τέσσερις συλληφθέντες για τα 35 κιλά κάνναβης και τα περίπου 400 κιλά βεγγαλικά, που εντοπίστηκαν χθες στη Λεμεσό, μετά από επιχείρηση της ΥΚΑΝ. Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι ύποπτοι ηλικίας 43 και 35 ετών, υπό πενθήμερη, οι ύποπτοι ηλικίας 34 και 38 ετών.

Εναντίον των υπόπτων διερευνώνται μεταξύ άλλων αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης εισαγωγής ελεγχόμενου φορτίου, παράνομης εισαγωγής και κατοχής εκρηκτικών υλών.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο όπου οδηγήθηκαν το πρωί, στην ΥΚΑΝ δόθηκε πληροφορία από τα τέλη Νοεμβρίου, ότι ο 43χρονος, επρόκειτο να μεταβεί στην Ελλάδα προκειμένου να διευθετήσει την αποστολή ναρκωτικών ακτοπλοϊκώς στην Κύπρο, κατόπιν οδηγιών του 34χρονου υπόπτου. Φέρονται μάλιστα να προέβησαν σε δοκιμαστική διαδικασία αποστολής – παραλαβής ποσότητας βεγγαλικών στις 14 του μήνα.

Στη συνέχεια ακολούθησε το μεγάλο φορτίο. Με την άφιξη του φορτίου που περιείχε τα 35 κιλά ναρκωτικά και τα τετρακόσια κιλά βεγγαλικών, αυτό τέθηκε υπό παρακολούθηση και κατόπιν ενεργειών της ΥΚΑΝ διευθετήθηκε η ελεγχόμενη παράδοση.

Χθες το πρωί, τα μέλη της ΥΚΑΝ αντιλήφθηκαν, όπως αναφέρει η Αστυνομία, τον 43χρονο και τον 34χρονο να παραλαμβάνουν από εταιρεία στη Λεμεσό το παράνομο φορτίο. Μόλις αυτό φορτώθηκε το ημιφορτηγό που οδηγούσε ο 43χρονος, ανακόπηκε και ο οδηγός συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα. Ταυτόχρονα έγινε προσπάθεια ανακοπής του 34χρονου ο οποίος κατάφερε να διαφύγει, καταδιώχθηκε και εναντίον του οχήματος ρίφθηκαν προειδοποιητικοί πυροβολισμοί. Ο 34χρονος εγκατέλειψε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός ωστόσο εντοπίστηκε μετά από λίγο στην περιοχή του φράγματος Πολεμιδιών.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψαν μαρτυρίες εναντίον εκτελωνιστή και του ιδιοκτήτη της αποθήκης, 35 και 38 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αρνούνται ανάμειξη στην υπόθεση ισχυριζόμενοι ότι δεν γνώριζαν για το περιεχόμενο του φορτίου.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες με τη συνδρομή της Interpol σε μια προσπάθεια εντοπισμού και του αποστολέα των ναρκωτικών και των βεγγαλικών. Αναμένεται επίσης η εξασφάλιση διαταγμάτων για αποκάλυψη τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και τραπεζικών λογαριασμών των υπόπτων.

Οι ύποπτοι αρνούνται ενοχή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο 34χρονος ζήτησε να εξεταστεί από γιατρό και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου αφού εξετάστηκε κρατήθηκε για νοσηλεία.