Το Beachpolistas World Tour κάνει σταθμό στη Λεμεσό

Το Beachpolistas World Tour φιλοξενεί η Λεμεσός από τις 29 μέχρι τις 31 Ιουλίου, στο πλαίσιο των «ΟΠΑΠ Λεμεσίων 2022».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Beachpolistas World Tour, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λεμεσού, επιστρέφει ανανεωμένο και αναβαθμισμένο, με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών από την Κύπρο και το εξωτερικό, καθώς και αρκετών φίλων του αθλήματος.

Στο τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στην αποβάθρα του Παλιού Λιμανιού, αναμένεται να δώσουν επίσης το παρών τους πρώην και νυν πολίστες, ενώ σε αυτό περιλαμβάνονται αγώνες για μικρές ηλικίες, καθώς και ατομικοί και ομαδικοί διαγωνισμοί για το κοινό.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει δύο κατηγορίες, την OPEN που θα διεξαχθεί Παρασκευή μέχρι Κυριακή (29 -31 /7) από τις 15:00 έως τις 22:00 και την U14 η οποία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο και Κυριακή (30 – 31/7) από τις 15:00 μέχρι τις 20:00.

Το Beachpolistas World Tour, το οποίο ξεκίνησε φέτος από την Ουρουγουάη και έχει ήδη ταξιδέψει σε  Χιλή, Κροατία, Ελλάδα και Μεξικό, είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Πανίκου Προκοπίου, τέως Πρόεδρου της Κυπριακής  Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικής Κολύμβησης και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση του TELETHON.

Η ανακοίνωση σημειώνει πως Beachpolistas World Tour συμβάλλει και στην αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος, καθώς στις 31 Ιουλίου θα πραγματοποιούνται παράλληλα δράσεις, σχετικές με την καθαριότητα της θάλασσας και την ανακύκλωση.

Στο καλεντάρι του Beachpolistas World Tour εντάσσεται και ενημερωτική διάλεξη με θέμα « Covid και επιπτώσεις του στον Αθλητισμό», η οποία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 30 Ιουλίου στις 10:00, στο Αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης – ΤΕΠΑΚ. Η διάλεξη που τελεί υπό την αιγίδα του ΚΟΑ και σε αυτήν θα μιλήσει η ψυχολόγος Έλενα Αβραάμ, ενώ στο πάνελ των ομιλητών θα βρίσκονται οι αθλητές και προπονητές Μαρία Παπαδοπούλου, Γιάννος Ζησιμίδης, Λούδης Κώστας, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Καλαϊντζής Γεώργιος και Φώσκολος Άγγελος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ