Το λιμάνι Λεμεσού, κρίσιμος σύνδεσμος μεταξύ των ηπείρων λέει η Υφυπουργός Ναυτιλίας

Λόγω της γεωγραφικής θέσης της Κύπρου στη Μεσόγειο, το λιμάνι Λεμεσού αποτελεί κρίσιμο σύνδεσμο μεταξύ της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αιγύπτου, γεγονός που μας δίνει μεγάλες δυνατότητες, είπε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου.

Η κ. Πηλείδου μιλούσε κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με την διευθυντική ομάδα της Eurogate Container Terminal Limassol Ltd., όπου συζητήθηκαν το διαμετακομιστικό εμπόριο και οι αυξημένοι δείκτες παραγωγικότητας στο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων του Λιμανιού Λεμεσού.

Δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένη από την πρόοδο που σημειώθηκε και τους αυξημένους δείκτες απόδοσης στο τερματικό. «Η ανάπτυξη του τερματικού σε μία από τις πιο προηγμένες λιμενικές υποδομές στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί κοινό στόχο», σημείωσε, εκφράζοντας παράλληλα την έμπρακτη στήριξή της στον στόχο της προσέλκυσης διαμετακομιστικού εμπορίου στο λιμάνι Λεμεσού.

Η Υφυπουργός ξεναγήθηκε στο χώρο του τερματικού από τον Διευθυντή της εταιρείας Γιώργο Πούρο, και στη συνέχεια συζήτησαν σχετικά με τα επιτεύγματα του πρώτου ενάμιση χρόνου διαχείρισης του τερματικού. Τονίσθηκαν ιδιαίτερα οι αυξημένοι ρυθμοί εξυπηρέτησης και παραγωγικότητας καθώς και η μείωση του χρόνου αναμονής για την παραλαβή των εμπορευματοκιβωτίων. Όπως ανέφερε ο κ. Πούρος, ο χρόνος παράδοσης ενός εμπορευματοκιβωτίου σήμερα έχει μειωθεί κατά πολύ, φτάνοντας στα 14 μόλις λεπτά.

Επί τάπητος τέθηκαν, επίσης, οι μεσοπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι της Eurogate για ανάδειξη του λιμανιού Λεμεσού σε ένα σύγχρονο διαμετακομιστικό σταθμό, ο οποίος θα δύναται να εξυπηρετεί συνολικά 1,1 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια το χρόνο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πούρος ανέφερε ότι “είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και συμφωνήσαμε ότι θα συνεχίσουμε τον διάλογο με στόχο να καταβληθούν από κοινού συντονισμένες προσπάθειες για προσέλκυση διαμετακομιστικού εμπορίου, μια εξέλιξη η οποία θα έχει πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και ναυτιλία της Κύπρου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here