Την απαγόρευση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία ψήφισε η Γαλλία

Κλειστά ή στο σπίτι θα πρέπει να αφήνουν οι μαθητές τα έξυπνα κινητά τους στη Γαλλία από τον Σεπτέμβριο οπότε και αρχίζει η νέα σχολική χρονιά αφότου οι νομοθέτες ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσής τους τη Δευτέρα.
Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η απαγόρευση των έξυπνων κινητών, των ταμπλετών και άλλων συσκευών θα ισχύει για μαθητές ηλικιών μέχρι 14 – 15 χρονών και πρόκειται για υλοποίηση προεκλογικής υπόσχεσης του κεντρώου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται «επιφανειακή» από την αντιπολίτευση.
Οι Βουλευτές του κεντρώου κόμματος LREM του Μακρόν και οι σύμμαχοι τους έδωσαν την τελική συγκατάθεσή τους στο νομοσχέδιο, ενώ οι νομοθέτες οι οποίοι ανήκουν στην αριστερά και τη δεξιά απείχαν της ψηφοφορίας, αποκαλώντας την «διαφημιστικό κόλπο» που δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
Η νέα νομοθεσία προβλέπει ότι τα σχολεία έχουν την διακριτική ευχέρεια να κάνουν εξαιρέσεις για συσκευές «παιδαγωγικής χρήσης», εξωσχολικές δραστηριότητες ή για μαθητές με ειδικές ανάγκες.
Σχολεία μέσης εκπαίδευσης μπορούν να αποφασίσουν κατά πόσο να επιβάλλουν μερική ή ολική απαγόρευση στις έξυπνες συσκευές.
Προηγούμενη νομοθεσία η οποία είχε ψηφιστεί το 2010 ήδη απαγορεύει την χρήση έξυπνων κινητών στις τάξεις.
Ο Υπουργός Παιδείας Ζαν – Μισέλ Μπλανκέ δήλωσε ότι η προηγούμενη νομοθεσία δεν ισχύει παντού και δεν έχει δόντια  ενώ η  νέα νομοθεσία θα φέρει την Γαλλία «στον 21ο αιώνα».
«Στέλνει ένα μήνυμα στην γαλλική κοινωνία», καθώς και σε άλλες χώρες του κόσμου, είπε.
Σχεδόν 9 στους 10 έφηβους στη Γαλλία μεταξύ 12 και 17 έχουν έξυπνο κινητό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here