ΤΕΠΑΚ: Πήραν €5 εκ. για προγράμματα που δεν έγιναν ποτέ

Ενώπιον δικαστηρίου οδηγούνται σήμερα οι έντεκα συλληφθέντες σε σχέση με το σκάνδαλο του ΤΕΠΑΚ, για το οποίο έχει συσταθεί ειδική ερευνητική ομάδα στο ΤΑΕ Λεμεσού ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση που αφορά τις ατασθαλίες στα ερευνητικά προγράμματα, που αφορούν προγράμματα της ρύπανσης της θάλασσας, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αλλά και τον τουρισμό.

Μάλιστα ενώ έχουν εκδοθεί τιμολόγια και έχουν εισπραχθεί χρήματα, «κάποια από αυτά τα προγράμματα δεν έχουν υλοποιηθεί, κάποια από τα προγράμματα έχουν υλοποιηθεί μερικώς και κάποια έχουν ολοκληρωθεί, όμως με προσπάθειες καθηγητών του Πανεπιστημίου», σύμφωνα με τον υπέυθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννη Σωτηριάδη.

Πρόκειται για προγράμματα ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν την περίοδο 2008-2015. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε πριν από έξι μήνες και κατά το διάστημα αυτό κλήθηκαν για κατάθεση πανεπιστημιακό και άλλο προσωπικό του ΤΕΠΑΚ.

Εναντίον των συλληφθέντων, διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, αθέμιτη απόκτηση περιουσιακού οφέλους από δημόσιο λειτουργό, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας, δωροληψία, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστών εγγράφων, εξασφάλιση αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα κατά παράβαση του περί ρύθμισης νόμου των διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων, και παρέμβαση σε αστυνομική έρευνα.

Πηγή: kathimerini.com.cy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here